Fru Nielsens Hverdag header image 2

Mig og James.

Skrevet torsdag d. 21. februar 2013 kl. 15:15 og gemt i: [mad]

Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg har noget tilfælles med James Price.
Jeg er ikke en gourmetkok eller bare noget der ligner. Jeg laver ganske almindelig og helst billig mad.
Alligevel er jeg trofast seer til Pricernes madprogrammer, selv om håndværkeren godt nok er ved at synes, at det er nok med alt det madTV.

Jeg optog nogle af Price inviterer programmerne før jul, jeg havde egentlig glemt dem, men i dag så jeg dem på harddisken og fik lyst til at se det med Maise Njor.

maise_njor
Billedet er lånt på DRs hjemmeside: Price inviterer/Maise Njor laver irsk stuvning.

Midt i programmet fandt jeg pludselig ud af, at James og jeg har noget tilfælles, når vi kommer til snak om mad.
Vi laver begge tidsplaner, hvis vi skal lave gæstemad.
Jeg har i mange år skrevet lister, når jeg skal have gæster. Jeg noterer, hvad jeg skal lave de forskellige dage op til selve dagen, hvornår der skal noget i fryseren eller op af fryseren osv Det samme gælder selve dagen, der er tidsplan over, hvad jeg skal gøre først, dernæst og sidst. Jeg er et meget struktureret menneske – sådan var det også, da jeg gik på arbejde – og finder ro ved at have overblik.
Hvis jeg springer over listerne, så bliver jeg vildt stresset og på sammenbruddets rand.
Jeg kan også let lade mig stresse af andres rod … sådan var det også på min arbejdsplads – og sådan er det i familien.

For god ordens skyld, så er ordet “stress” har brugt i den folkelige brug. Altså ikke i betydningen sygdommen stress. Jeg er fuldstændig klar over, at stress er en alvorlig sygdom, som ikke kan sammenlignes med det jeg beskriver her.

0

····4 kommentarer ↓

 • Henny Stewart

  Hmnn. Dét er måske den ingrediens, jeg altid har manglet. Planlægningen, altså. Nu er det altså heller ikke mange gæstebud, jeg sådan har stået for – eller skal stå for.

 • Annemette

  Jeg skriver også lister. Min svigerinde blev helt forundret, da hun så min liste. Der stod også strygning af duge, og jeg måtte bare sige, at jeg sagtens kunne komme til at glemme det og så stå en halv time før med en meget krøllet dug.

 • Lene

  Nu bliver det da lidt uhyggeligt, det er mig, der skrev ovenstående, men hvordan i alverden er en anden persons navn, mailadresse og blognavn havnet her på min computer?

  jeg ville lige tilføje noget og opdagede så dette.

  Tilføjelsen var, at jeg laver også liste over de tre juledage, så jeg husker de forskellige indkøb trods det at vi blot er os selv 😉

 • Helle K.

  Henny: Det er nu heller ikke ofte jeg har gæster, men når det sker så …

  Lene: Det er lige mig – jeg kunne også glemme alt 🙂

  Lene: Jeg ved ikke, hvad der sker, jeg har oplevet det engang før – men har ikke kunnet finde ud af, hvad der er sket. Jeg vil prøve at slette og indlæse wordpress. Hvis jeg kan huske, hvordan jeg gør. Godt at du gjorde mig opmærksom. Jeg må jo finde ud af, hvad der er galt.

  Jeg laver også lister til juledagene, hvis vi skal spise lidt ud over det sædvanlige.