Fru Nielsens Hverdag header image 2

Besat.

Skrevet torsdag d. 18. juni 2009 kl. 08:00 og gemt i: [fru Nielsens Hverdag, yngste, ældste]

valmue_bi_160609

Mit værelse og min pc har været besat – af min datter 🙂
Ældste kom hjem i mandags (til glæde for far og bedste), hun skulle til velkomstkomsammen, en veninde kom hjem fra 2 måneders ophold  i Afrika.
Vi fik så fornøjelsen af overnatning og besættelse af kontoret hele formiddagen – hvorefter der liiiige var noget, som skulle ordnes på pc’en 🙂 Hun skulle søge ind på uni. i Århus, så det var helt ok med mig 🙂 Det værste jeg kunne forestille mig skulle ske var, at hun ikke kom igang med en uddannelse. Hun blev pludselig overrasket, da hun fik ganget sit gennemsnit op – at det var så højt. Ha! det havde moderen da regnet ud for længst, men jeg lod da som ingenting 😉

Mor og datter fik tid til at snakke om alt og intet, det var rart lige at få styr på det hele 😉
Bl.a. fortalte hun om forskellen på folk i Arden og folk i Århus – det tæller til vores fordel 🙂
Kunderne i Århus behandler nærmest de ansatte i Fakta som undermennesker. Taler uforskammet til dem og er direkte ubehagelige indimellem.
Fx havde en kunde overfuset en ung pige i butikken – hun har tørklæde på og havde fået alle mulige racistiske udtalelser smidt i hovedet – ældste er heldigvis ikke tabt bag en vogn, så hun havde fortalt kunden, at hvis han ikke kunne tale ordentligt til personalet, så måtte han finde et andet sted at aflevere sine flasker – godt gået 🙂 Mor er stolt. 🙂
Noget som jeg godt kunne have undværet at vide er, at på stien hvor ældste går, når hun har været med eller skal med en bestemt bus, blev en ung pige overfaldet og forsøgt voldtaget i sidste uge 🙁 Vi fik snakket lidt om hvordan man beskytter sig selv og tager hensyn uden at ændre sit liv – og hvordan man i værste fald forsvarer sig. Jeg foreslog en el-pistol og faderen en peberspray – men ældste mener, at hvis det sker, så er der ikke tid til at “trække våben”.
Ældste har vist fortrudt, at hun ikke har søgt ind på journalisthøjskolen, men da det var aktuelt først på året, var hun af den overbevisning, at hun først ville igang med at læse næste år – nu er de fleste ved at gå igang, så hun vil også. Hun søger ind på medievidenskab på uni. og kan hvis hun fortryder søge ind på journalisthøjskolen næste år, eller senere.
Når man arbejder i Fakta, så møder man jo mange mennesker og ældste har mødt flere som hun kendte fra gymnasiet – de er flyttet til Århus for at læse og når de skal handle, ja så mødes de 🙂

Idag er det håndværkerens fødselsdag – hurra, hurra, hurra 🙂 men fejret det bliver han ikke. Vi skal spise i skolen, yngste skal i ny klasse efter sommerferien og de siger farvel til klasselæreren iaften – hende kommer de og vi til at savne, men hun vil ikke med i overbygningen, men istedet starte op med en ny førsteklasse.
Jeg har haft 3 børn i skolen og klasselæreren i yngstes klasse er simpelthen genial. Hun har fuldstændig styr på klassen – uden at være madam skrap. Hun er ikke en gammel og garvet lærer, kun først i trediverne, så hun er også ung og fyldt med ideer. Man møder ikke mange af hendes slags i skolen.

Jeg ønsker alle en god og dejlig dag – solen skal nok komme 🙂

0

··11 kommentarer ↓

 • Shabby Marianne

  Der er ikke noget som når ældste kommer hjem og fortæller (det vi godt viste)… Jeg tror ikke det bliver så stort for min datter at flytte til Århus – hun kommer trods alt fra Købehavns midte og er vant til lidt af hver. Datteren søger en ungdomsbolig og kommer til at stå øverst på ventelisten i det hun jo bor i København pt. og meningen er at hun 2- 3 gange om mdr. tager hjem til København. Århus er trods alt en provins for hende :-), men hun glæder sig så meget til at starte på drømmestudiet for hende….

 • Tina - omme i London

  Tillykke med gemalen og poej poej til din datter. 🙂

  Sikke nogle flotte billeder du har leveret i de sidste par dage. Jeg er vild med baade vinklen og pangfarverne. 🙂

 • Sister Bonde

  Hold da fest, så kom Fr. Nielsen tilbage med fuld speed. Godt Helle.

  Tillykke med det hele og held og lykke til datteren med et drømmestudie.

 • pernillepaa1

  Hejsa og velkommen tilbage her på bloggen. Det var da noget af et indlæg.

  Hvor er det dejligt at datteren skal i gang med sit drømmestudie 🙂 min starter også i skole, men skal først ind på det endelige studie om to år, hun har haft en pause fra skolesystemet.

  Knus

 • Anette

  Tillykke med din mand og spændende at høre om din datters oplevelser. Det er nu ikke alle der opfører sig sådan i Århus – det er godt at høre, at hun tackler jobbet så flot!
  Spændede med hendes uni-planer. Pøj pøj med det. Knus

 • anjoe

  Tillykke med Håndværkeren, og lidt fejring kan vel ske med forsinkelse i morgen 😉

  Jeg forstår godt, at I gerne ville ha’ klasselæreren til at fortsætte, men helt ærligt Helle, så har hun bestået sin prøve til UG+ og givet Jeres yngste samt dennes klassekammerater en solid balast med videre frem, og nu kan hun så påvirke små størrelser til noget tilsvarende. År for år bliver der mere behov for tusindekunstnere i skoleregi, og din nævnte lærer kan nå en del positive årgange endnu, startende med de små 😀

 • Pernille

  Vi vil alle det bedste for vores børn, og de oplevelser din Ældste kommer hjem og fortæller om, er helt sikkert bekymrende for forældre at høre. Når det er sagt, så oplever jeg din Ældste som en pige med ben i næsen, som jeg er sikker på forstår at passe på sig selv.
  Det er godt at vide, når ungerne forlader reden og flyver ud i Verdenen. Helt sikkert er det også godt at hun kommer og fortæller, at hun stadig har lyst til at betro sig til dig 🙂

  Tillykke med Gemalen, håber I får en hyggelig aften, selvom der er et vist vemod indblandet. Jeg kender godt det at skulle sige farvel til en super lærer, forhåbentlig får Yngste nye oplevelser med nye lærere og husker stadig alt det gode, han har fra den gamle 🙂

 • Helle K.

  Marianne: KLart at Århus ikke er stort, når man kommer fra Kbh. 🙂

  Tina: Tak – og tak – jeg elsker jo også farver 🙂

  Sister: og tak for det – det er dejligt at være tilbage 🙂

  Pernille: Tak – min datter har også haft et års pause, og det var åbenbart nok til at hun ikke kan vente længere 🙂

  Anette: Jeg ved godt, at det ikke er alle – det var bare for at sætte det lidt på spidsen – men ældste siger, at det er flere allerede som har overfuset hende/dem – i Arden skete det ikke så tit 🙂

  Anjoe: Jeg kender ikke andre lærer af hendes slags … så jeg må bare håbe det bedste – en dårlig lærer kan hurtigt ødelægge en klasse eller et barn 🙂

  Pernille: Det vil vi 🙂 Hun er helt klart en pige med ben i næsen 🙂 Vi har altid fået nogle gode snakke – tak for det, det er ingen selvfølge 🙂 Yngste har fået mange gode ting med sig i det videre skoleforløb 🙂

 • TB

  De er selvfølgelig chokkerende at hører at ens datter ofte benytter en sti som nogle gange resultere i voldtaget. Men du og din mand behøves ikke er være alt for urolige. Ved godt det måske ikke lyder positivt men for bare 2-3 år siden var det næsten dagligt man kunne hører om voldtægt i Århusianske parker. Men nu bliver det sjældnere og sjældnere. Men hensyn til din mands forslag om peberspray, skal i jo lige huske på at det er forbudt ved lov at bærer peberspray. Elpistolen kan jeg ikke svare for, for den slags situationer er ikke lige noget jeg har sat mig ind i.

  Men hensyn til kundernes opførsel mod medarbejder i såvel fakta som andre steder så er det selvfølgelig ikke løgn at der findes “hade-kunder” men min personlige erfaring efter 3 år i den samme kiosk er at hvis man bare sætter dem på plads en gang så lærer de det normalvis. Det er bare er vigtigt er at man ikke taler ned til dem og latterliggøre dem foran andre kunder. Muligvis er den dårlig opførsel bare at råbe om opmærksomhed. Jeg kender op til flere drankere som kommer ind i den kiosk hvor jeg er arbejder, og hvis jeg er der er de super flinke men hvis jeg ikke er der råber de op og skælder ud på alt og alle.

  Men håber at din ældste ender op med noget hun brænder for, for det er jo vigtigt at man laver noget man er glad for. Ellers bliver det for surt i længden. Jeg selv har lige afsluttet en HTX-uddannelse, og fandt ud af at det var vidst ikke lige mig, så jeg skal til at på et 14 ugers kursus så jeg kan arbejde i butik som elev. Men du kan jo hilse den ældste og sige at hvis hun ender op med at tage journalistk højskolen så kommer vi til at studere tæt på hinanden.

  Men du, din mand og børnene må have en god sommer

 • Helle K.

  Hej TB – når jeg skriver på min blog, så er det er udpluk af sandheden – tingene er malet lidt op og skåret ud – det er ikke nødvendigvis hele sandheden 🙂 Jeg ved godt, at peberspray og sikkert også elpistol er forbudte – men vi mente det heller ikke så bogstaveligt – det var lidt ironisk ment. 🙂 Vi er faktisk ikke urolige til hverdag – men det var da surt at høre om det…
  M.h.t. kunderne så er det også malet over en bred pensel – det er faktisk slet ikke drankerne jeg er ude efter – det er de kunder som altid vil først, ikke vil vente – mener at de er de vigtigste i verden o.s.v. – jeg ved hvad jeg taler om, jeg har selv arbejdet i butik i 5 år 😉
  Held og lykke med dit kursus – og evt. senere elevplads, det bliver jo spændende 🙂
  Jeg er sikker på, at min ældste finder noget som hun brænder for – ellers sparker jeg hende i rumpen, indtil hun gør 🙂

  Tak og i lige måde 🙂

 • TB

  Ja, okay. Fik noget også skrevet lidt forkert. Jeg mente ikke kun at drankere er problem-kunder. Det var bare lige dem som kom ind i mit hoved først. Men hvor om alting er. Kunder skal jo bare sættes på plads. Jeg går dog ikke ind for at smide kunder ud. Mest fordi det er fyringsgrund hvis jeg går det uden tilstrækkelig belæg og derudover er det jo penge ud af vinduet. Ved godt at man ikke skal fokusere på penge. Men hvis jeg skulle smide alle ud som ikke kunne opfører sig ordentlig ville jeg ikke kunne få den løn jeg får nu. Så skulle mine kollegaer i hvert fald gå ned på det halve.

  Jeg forstår godt at ting godt nogle gange kan blive lidt overdrevet når de bliver skrevet og ikke fortalt direkte mund-til-mund. Men det som jeg bare bider mærke i er at hvis man er i stand til at skrive ting lidt overdrevet er det ofte også sådan man i virkeligheden har det rent mentalt. Jeg har ofte sagt at jeg tidligere gik til psykolog fordi jeg var sindssyg og på en måde vidste jeg godt at jeg ikke var det. Men inderste var det alligevel sådan jeg så mig selv jeg var bare ikke klar over det når jeg ikke fik det vidst. Ved det lyder forvirrende og lidt som om jeg er igang med at undervise i psykologi. Men jeg skal nok stoppe nu, eller ender det jo bare med at jeg bliver nødt til at studere psykologi så jeg er sikker på jeg ikke siger noget forkert.