Fru Nielsens Hverdag header image 2

Når negativt er positivt

Skrevet onsdag d. 16. september 2020 kl. 16:00 og gemt i: [fru Nielsens Hverdag]

I fredags begyndte Lasse at hoste, snotte, nyse og han havde ondt i hovedet. Lørdag fik jeg det samme plus ondt i halsen. Søndag havde Lasse det værre, mens jeg havde det bedre. Jeg sagde, at han ikke kunne møde op på arbejde i den tilstand I DISSE TIDER, så han ringede til vagtlægen for at få et godt råd. Vagtlægen var ikke i tvivl om, at Lasse skulle coronatestes, selv om han ikke mente, det var corona, når der ikke var feber.

Lasse fik en tid mandag formiddag, han skulle så holde sig hjemme, til svaret kom. Det kom først denne eftermiddag.

Jeg forstår, at der er travlt, men det er ikke holdbart, når man har et arbejde, hvor man står med ansvaret for et projekt til mange penge. Der vil ikke blive udvist den store forståelse, hvis han igen må melde fra i tre dage. Jeg hader at skrive det, for vi skal alle udvise samfundssind.

Vi har været hjemme siden fredag, vi meldte fra til pasning af barnebarn i lørdags, og til Viktors fødselsdag i søndags, de var jo ikke interesseret i at stå med et snottet dagplejebarn, og endnu en sygemelding på jobbet.

Vi har begge været i en slags karantæne indtil i dag – bare for en sikkerheds skyld – så vi var ved at løbe tør for det meste, så vi bestilte Bilka to go, inden vi vidste, at svaret kom i dag.

Til efteråret/vinter har jeg også tænkt mig at handle på den måde, eller få varerne leveret, hvis coronasmitten stikker helt af igen.

Det var dejligt, at komme en tur ud i verden efter 5 dage i hi.

0

··5 kommentarer ↓

 • Mariann

  Godt at I ikke har corona, men ventetiden er ikke holdbar. Selvom vi skal vise samfundssind. Jeg sidder i samme situation, kan blive testet i morgen eftermiddag. Siden marts måned, hvor vi var i karantæne efter hjemkomst fra ferie, har jeg brugt Bilkatogo, det eneste der er muligt, her i Vestjylland. Jeg er meget godt tilfreds, har klaget en enkelt gang og fik straks pengene retur.

 • Ellen

  Men det var vel nok godt, at I ikke havde skaffet jer en omgang Covid-19 på halsen!
  Selv om det ikke er populært, er der da forhåbentlig forståelse for, at Lasse var nødt til at blive hjemme i nogle dage!
  Jeg er lidt spændt på, om restriktionerne kan holde smittetrykket i ave – og ikke mindst om folk overholder dem!

 • Madame

  Pyh, godt det ikke var corona! Det er vores alles skræk i denne tid. Jeg håber lige som Ellen, at der er forståelse for, at Lasse måtte holde sig hjemme.
  Men det er fint, at vi nu alle kan bestille varer, som bliver bragt, når vi er nødt til at være hjemme.

 • Lene

  Jeg kan sagtens følge jer. På vores arbejdsplads er der langt om længe kommet den mulighed, at personalet kan blive testet med hurtigt svar. Vi skal jo dække vagter døgnet rundt og kan ikke undvære folk, som har det godt, men måske har lidt ondt i halsen. Og samtidig skal vi jo passe på ikke at sprede smitte videre.
  PS hørte i radioen at det faktisk er svært for folk at forstå, at når resultatet lyder Negativ, så er det positivt. Det er da et eller andet sted også ulogisk, jeg har bare aldrig tænkt på det før 🙂

 • Helle K.

  Mariann: Krydser for hurtigt og negativt svar 🙂 kan I ikke bestille på coop? Vi har også en købmand, som gerne bringer ud. Rema har vist også en mulighed for at bestille og få leveret.

  Ellen: Jo, denne gang var der ikke brok, men hvis nu det gentager sig flere gange hen over vinteren, så kan der nok komme lidt brok i krogene. Rækkehusene skal være færdige, der står jo folk parate til at flytte ind til en bestemt dato, ellers skal de genhuses osv Jeg er spændt, jeg tvivler desværre på, at folk kan finde ud af at passe på os alle.

  Lene: I er nødt til hurtigt svar, men Lasse står med ansvaret for en bunke rækkehuse, hvor folk skal flytte ind en bestemt dato, ellers kræver det genhusning. Den kan koste rigtig mange penge, hvis de bliver forsinkede.

  Jeg synes, at det er nemt at forstå, negativ betyder, at der ingen virus er fundet …