Fru Nielsens Hverdag header image 2

Så brændte jeg lige nallerne,

Skrevet mandag d. 4. oktober 2010 kl. 15:29 og gemt i: [mad]

igen vil “nogen” måske sige 😉
Denne gang var det ikke i overført betydning, men sådan helt “avs”.
Jeg har renset chili, og nu føles det som om, jeg har plukket brændenælder med fingrene – ikke at jeg har prøvet, men jeg har en ide om, hvordan det må være 😉

Jeg tænker ikke videre over, at jeg rent faktisk har hakket en af dem og tilsat frikadellefarsen :mrgreen: – vel?

0

···



7 kommentarer ↓

  • Rejen

    Av av, men det smager nu godt, sådan noget chili…også i chokolade…uhm..

  • Helle K.

    Anmmemarie: Ja det har du ret i, men jeg har aldrig smagt chili i chokolade, det må jeg da prøve… 🙂

  • Madame

    Jeg kløede mig engang i øjet, da jeg havde renset chilier – det gør jeg aldrig, aldrig mere 🙂

  • anita thomhave simonsen

    hej Helle….uha det var godt det ikke var flere…men det var det måske….?…..ja man kan virkelig blive “stærk” på huden og skidt hvis man så lige får kløet sig i øjnene….
    Jeg rensede også chili…søndag aften og lavede chilipasta….og jeg havde nogle handsker ( tror jeg har købt en del i et byggemarked) som jeg bruger, når jeg laver papirskåle….og jeg rensede nok 75-100 chili og brugte kun det ene par handsker og det var fint og jeg fik overhovedet ikke noget på fingrene…..jeg har prøvet at rense nogle få stykker uden handsker ( enten af dovenskab eller fordi jeg ikke havde nogen) og forsøren da….det var svært at vaske af…men det gik da af igen…men det er godt nok stærkt sådan en omgang…vores chili er to slags…en som hedder Cayenne og bliver rød….og en som heddet Hot Lemon og skulle blive gul…den sidste skulle være den stærkeste og det er den også….men lavet som chilipasta med eddike og sukker og kogt og blendet, bliver det en skøn ting til at putte i maden eller på en ostemad…og det smager dejligt, men man kan også mærke det der smæk, der i chili…så skønt….
    Hvad slags er dine…hjemmelavede eller købte ? det kunne ligne lidt cayenne..

  • Staudeanne

    Jeg har ikke lagt en kommentar her før, men kom tilfældigt forbi chili-indlægget. Min søn på 18 skar chili i sidste uge (uden handsker) og gik ud og tissede bagefter – det kan ifølge ham absolut ikke anbefales, men hold da op et godt grin vi andre fik:-)

  • Helle K.

    Madame: Det lyder godt nok skrækkeligt.

    Anita: Håndværkeren foreslog handsker, men jeg mente ikke, at det var nødvendigt for de par chili – men jeg blev klogere. 😉
    Jeg ved ikke, hvad det er for chili, vi har fået dem forærende… men jeg vil lige spørge ved lejlighed.

    Staudeanne: Ups 😉

  • anne folehave

    Den der med chili på fingrene mærker jeg ikke meget til, men jeg suttede på en af mine fingre lige efter rensning. Det sker ikke igen. Hvad plukning af brændenælder angår, så er det til uden handsker og uden at brænde fingrene, det der sker er, at man måske kommer til at strejfe nælden med armen, det er ikke behageligt. Nå jeg plukker topskud, er det altid uden handsker, jeg klemmer om stingelen så brænder det ikke. Det er bladene der er forsynet med små ” nåle” som ridser i huden. Jeg tager denne smerte/sviden som en varme, når det sker at jeg strejfes. Det varmer helt utroligt. Brugt i meget gasmle dage som middel mod gigt.