Fru Nielsens Hverdag header image 2

DU kender det helt sikkert.

Skrevet torsdag d. 5. september 2013 kl. 12:02 og gemt i: [haven]

I forgårs listede jeg rundt i haven, mens håndværkeren slog græs …
det var dengang jeg plukkede blommer.
Pludselig opdagede jeg en ???? et dyr på mit havebord/-taburet.
Hurtigt ind efter mit kamera, placere rumpen i en stol og så ellers fotografere løs, så længe den gad.
sværmer_040913

Hvis du kender arten, så vil jeg gerne vide det.

Mht kamera så har jeg fundet ud af, at et lille all-round kamera får mig til at tage flere billeder end et lidt mere avanceret systemkamera.
At skulle skifte objektiv, lige når man har fundet et motiv – nej vel?
Så pyt med at kvaliteten ikke er helt så høj.
Systemkameraet må vente til de mere planlagte fotoopgaver.

0

··12 kommentarer ↓

 • Trine F

  Hej Helle
  Det er en Guldsmed, du har fanget med kameraet. Den har sikkert osse et meget fint navn også, men det kender jeg ikke.

  kh Trine

 • Mette

  Arten kender jeg ikke – men jeg synes det er en flot kvalitet 🙂

 • Liselotte

  Det er da en smuk guldsmed 🙂

 • Donald

  Uh jeg gyser bare jeg ser et insekt. Jeg lægger dem i grønt affald. Men OK – når du nu spørger, så må man vel svare at det ligner en guldsmede-art. Der er mange slags og de ser ikke alle sammen gyldne ud.

  Mht. kamera er jeg helt enig. Iøvrigt kan et mellemgodt lidt for stort lommekamera som fx. Canon Powershot SX250-IS zoome så meget at man ikke behøver at skifte objektiv. Problemet med mit SX230 er (bl.a.) at autofocus ikke kan klare disede motiver i fuld zoom, og så må man manuelt stille den på liggende 8 (uendelig). Men det er besværligt!

 • Helle K.

  Trine og Liselotte: Tænk, at det er så nemt 😉 så jeg troede, at en guldsmed havde flere farver – tak for hjælpen 🙂

  Mette: Tak – du er så sød 🙂

  Donald: Kylling 😉 Nå men jeg troede, at de havde helt vildt gyldne farver alle sammen – så blev jeg så klog mange tak 🙂
  Dejligt, at vi er stort set enige mht kamera.

 • Catarina

  Super godt billede af en guldsmed Helle. 🙂

 • Helle K.

  Catarina: Tak 🙂 Jeg er efterhånden næsten helt flov, fordi jeg ikke kunne kende den. Jeg troede jo, som jeg har skrevet længere oppe, at en guldsmed var mere farverig.

 • Annemette

  Smukt billede og der er bestemt ikke noget i vejen med kvaliteten 😉

  Jeg er total misundelig, for jeg har prøvet at “fange” sådan en fætter hele sommeren, men de flyver ligeså snart man kommer bare lidt tæt på dem og så kommer der bare en og sætter sig og bare venter på at blive fotograferet hos dig 😛

 • Helle K.

  Annemette: Tak 🙂 Jeg burde ikke nævne det, nu det er mig selv, men er der ikke noget om, at heldet følger de tossede? 😉

 • Annemette

  Jo det er der vist noget om, men så giver det slet ingen mening at jeg ikke falder over en 😀

  God weekend 😉

 • Tina Liel

  Hvor er den fin!! Er enig med dig omkring kamera! Ikke at et stort DSLR er fantastisk men skønt med et man hurtig tkan finde frem. Jeg har købt mig et Panasonic Lumix lx7 som jeg er glad for. Hvilket har du fundet? Knus

 • Helle K.

  Annemette: Så kan du begynde at håbe 😉

  Tina: Tak. Mit er også et Panasonic Lumix, men det hedder DMC-TZ40. Det er den nye model af det kamera jeg havde i forvejen.