Fru Nielsens Hverdag header image 2

Det var jo ægge så svært,

Skrevet onsdag d. 16. januar 2013 kl. 19:29 og gemt i: [mad]

at koge et æg.
Da håndværkeren kom hjem, hentede vi friske landæg – datoen er 16. januar, så de er samlet i dag – de kunne kort sagt ikke være friskere, hvis vi selv havde samlet dem op under hønen.
Vi blev enige om at bruge alle rådene, så vi startede med at prikke hul i enden af æggene.
Lige pludselig kunne jeg huske, at da jeg var barn, havde min mor en dims, som kunne prikke hul i et æg, men sådan en har jeg ikke, men heldigvis er jeg godt gift med en håndværker med hovedet skruet rigtig godt på, så han tog en nål i venstre hånd, støttede den på et viskestykke på køkkenbordet og med højre hånd gav han æggene – et efter et – et lille slag ned på nålene. Så let lavede vi han de huller i æggene 🙂
Æggene blev kogt i 10 min. og straks derefter hældte jeg det varme vand fra og fyldte med koldt vand. Jeg lod æggene stå i koldt vand i 15 min. hvorefter jeg let som ingenting pillede skallen af. Nå nej Inger jeg fik aldrig gang i teskeen, men det prøver jeg ved en senere lejlighed, hvis det her kikser.
Jeg tror, at kunsten er, at de helt friske æg, skal prikkes og pilles straks de er kogt. Det mente håndværkeren også, at han kunne huske, at en havde fortalt.
Så er der friske æg til madpakken 🙂

04 kommentarer ↓

 • Susanne

  Høhø, Helle. Det var meget snarrådigt af håndværkeren 🙂 Herhjemme har vi en æggeprikker, som vi bruger i stor stil;
  I svigermors sommerhus er der ikke den slags moderne krimskrams. Der bruger vi hendes tavlenåle fra den hyggelige opslagstavle i køkkenet.

 • Helle K.

  Susanne: Jeg kunne sagtens forestille mig tavlenålen, men jeg synes, at ægget nemt kan gå i stykker, når man trykker mod det.

 • Karin

  Det glæder mig jeg kunne hjælpe. Og forbavset over jeg kunne huske det, nok fordi jeg har stået der med så mange kvadrede æg i hånden. (fummelfingret). Skal altså ud og finde mig en håndværker ;-).
  Den dims du taler om, var den ikke af plastik, og var buet som ægget? Måske kunne din håndværker genfremstille en 😉

 • Helle K.

  Karin: Jeg skulle jo selv have husket, nu når min mor havde sådan en plastikdims. 😉 Jeg vil se, om jeg kan købe en.