Fru Nielsens Hverdag header image 2

Så blev jeg så klog.

Skrevet onsdag d. 16. januar 2013 kl. 11:15 og gemt i: [søvn]

Eller jeg vidste det jo godt, jeg blev bare mindet om det igen 😉
En søvnforsker fortalte i “Formiddag på 4’eren” om søvn eller mangel på samme, at manglende søvn har indflydelse på mange ting – fx indlæring, hukommelse og immunforsvaret – for lidt søvn betyder mere sygdom.
Jeg havde egentlig bildt mig selv ind, at da jeg tabte kilo, havde jeg også tabt min modstandskraft, men sådan er det nok (heldigvis) ikke skruet sammen.
Det er den dårlige/manglende søvn, som er den store synder – jeg arbejder på sagen.

06 kommentarer ↓

 • Rejen

  Jeg fungerer heller ikke særligt godt hvis jeg har en periode hvor jeg sover dårligt, så er det helt under hvis jeg husker at få mig selv med hjemmefra..;-D

 • Mette

  Dårlig søvn over en længere periode er dræbende. Pt. vågner jeg ved 4 tiden hver eneste morgen og det kan både ses og mærkes senere på dagen :-/

 • Helle K.

  Rejen: Jeg er glad for, at jeg ikke skal på arbejde, når jeg sover så skidt 🙂

  Mette: Det har du ret i. Tror du ikke, at alderen kan have en indflydelse på søvnen – jeg tænker overgangsalder?

 • Lene

  Hos mig er det helt sikkert overgangsalderen, der er synderen, men også hvis jeg har for meget om ørene, for så begynder jeg at tænke på det, når jeg er gået i seng. Og så nægter hjernen at lukke ned til natten 🙂
  Du må i gang med de gode søvnvaner, i seng på samme tid hver dag, op på samme tid hver dag. Køligt værelse. Ingen fjernsyn eller bøger. Stå op hvis du ikke kan sove og sid stille med en bog eller andet indtil du bliver søvnig, og så i seng igen. For en sygeplejerske med forskellige arbejdstider er de to første råd ikke til at håndtere. Resten prøver jeg at efterleve

 • Helle K.

  Lene: Det er det sikkert også her … og jeg spekulerer også om natten om alt og intet og om og om igen. Jeg går stort set i seng samme tid hver dag og står cirka op samme tid. Soveværelset er køligt. Vi har ikke fjernsyn i soveværelset. Jeg læser godt nok ofte … det med at stå op, tror jeg ikke, at jeg orker, jeg er jo så træt – kan bare ikke sove.

 • Karin

  Mangel på søvn er ikke godt. Det kan jeg tale med om. Jeg jubler når jeg har fået 4 timers søvn, det er luksus hos mig.
  Når jeg er i stor søvn underskud (altid) – så sker det, jeg tager mig en powernap stående, siddende, og det er helt uhæmmet/uden kontrol.
  Håber og krydser fingre for du har fået en dejlig nattesøvn, og dagen i dag bliver fantastisk.