Fru Nielsens Hverdag header image 2

Julen er reddet.

Skrevet torsdag d. 13. december 2012 kl. 13:49 og gemt i: [jul, mad]

Når der er lavet leverpostej, så skal julen nok gå godt.

Opskriften er min svigermors. Jeg har aldrig kendt hende, men da jeg mødte håndværkeren for snart 32 år siden, kunne han opskriften udenad – det kunne han også som barn, så da hans søster flyttede hjemmefra (hun er 16 år ældre end han, så han var ikke så stor) spurgte hun bare sin lillebror og fik sin mors opskrift på leverpostej.

Jeg har ændret opskriften fra en meget fed opskrift med fløde og opbagning til en mere nutidig og lettere opskrift. Håndværkeren sagde forleden, at den faktisk aldrig har smagt bedre end i år, så jeg smiler.

Leverpostej

Som jeg lavede den i år.

2 kg. lever
500 gram spæk
7 løg
10 kogte kartofler
3/4 toastbrød opblødt i mælk

Køres gennem kødhakkeren 2 gange.

Smelt 200 g. margarine i en gryde, tilsæt 200 g. mel og rør sammen, når blandingen koger tilsættes 1,2 ltr. mælk samt 7 tsk. salt og 3½ tsk. peber. Når “den hvide sovs” koger, tager du gryden væk fra varmen og rører 7 æg i blandingen.

Bland kødblandingen med opbagningen.

Hældes i folieforme og bages i vandbad i ovnen ved 175 gr. i 1 1/4 time.

Det lettere består i, at en stor del spæk er skiftet ud med brød og kartofler og fløde er skiftet ud med mælk.

0

··3 kommentarer ↓