Fru Nielsens Hverdag header image 2

Husk havens fugle er sultne.

Skrevet torsdag d. 13. december 2012 kl. 14:02 og gemt i: [fugle i haven, mad]

Når vi selv har fået julesul, så hatten passer, er det fuglenes tur.

Jeg fodrer fuglene året rundt, men de bliver ekstra forkælet i den kolde frosne tid.

Jeg køber en luksusblanding på møllen – eller blander luksusblanding fra Spar med solsikkekerner, nøddekerner og hampefrø. Det får de hele året, men når frosten sætter ind, så laver jeg fuglekugler til dem.

Tag et passende antal glas, fyld fugleblandingen i til en centimeter fra kanten. Tag en murersnor, læg den dobbelt og bind en solid knude, den presser du ned i midten – helt ned i bunden, så den kan forankre sig der. Smelt palmin i en gryde og hæld det ned over frøene/kernerne. Kernerne skal være helt dækket og mættet med palmin. Sæt dem udenfor i frostvejr, eller køl dem ned i køleskabet. Når de skal bruges, slipper glasset let, hvis du holder dem under den varme hane et kort øjeblik.

Jeg bruger palmin, fordi jeg har hørt en fugleekspert udtale, at fuglene ikke kan tåle blandinger med salt (fx fedt fra andesteg eller lign.) Jeg ved ikke, om det er sandt, men det er let at købe en pakke palmin, så …

Derudover har jeg købt en rulle hakket spæk og den har jeg klemt til en stor bold, den ligger i fuglefoderhuset og alle fuglene smovser i den. Husk at fjerne den, når det bliver varmere, ellers bliver det harsk og det er ikke så lækkert for hverken fugle eller mennesker at lugte til.

I efteråret samlede jeg de nedfaldne æbler og gemte dem i en kasse i haveskuret, dem lever solsorten højt på nu – jeg skærer 5 stk. over hver morgen og fordeler dem i haven.

Mine børn siger, at det er fordi jeg er gammel, at jeg gider at sidde i stuen og se på fuglene, det er ok – jeg nyder de fugle 🙂

1

·4 kommentarer ↓