Fru Nielsens Hverdag header image 2

Er jeg ved at dumme mig (igen)?

Skrevet tirsdag d. 4. september 2012 kl. 12:36 og gemt i: [kamera, til salg]

KAMERAET ER SOLGT!

I flere år har jeg ønsket mig et spejlreflekskamera.
Den 1. maj fik jeg endelig et – efter utallige besøg i div. kamerabutikker for at veje – er det for tungt for mig?
Efter en del vaklen købte jeg et canon eos 600D kamera og hold op hvor er jeg glad for det – men – for det er et stort men.
Jeg har lige sat det til salg.
Det er for tungt, jeg kan ikke gå med det, så jeg tager kun billeder med det, når jeg på forhånd har bestemt, at det er det jeg skal.
Det vejer 550 gram uden objektiv og med er det så lidt tungere.
Jeg har søgt og fundet et af de nye spejlløse kameraer, som kun vejer en tredjedel og fylder tilsvarende mindre – det tror jeg vil være godt til mig.
Men nu er jeg alligevel i tvivl.
Men hvad er der ved et kamera som ligger hjemme?

Her er et billede af mit kamera som er til salg – hvis du lige ønsker dig sådan et. Det er købt den 1. maj og sælges kun som en samlet pakke. Send en mail, hvis du er interesseret – eller find annoncen på den blå avis.

0

···19 kommentarer ↓

 • Per Teilmann

  Skammelig nok at du ikke haft sådan en specialrem – http://vefafoto.dk/product.asp?product=5947 – jeg altid bruger, når jeg slæber rundt på det forholdsvis tunge spejlreflekskamera 😉
  Så ville tingene måske ha’ set anderledes ud?
  Hvis det skulle ende med et spejlløst kamera, glæder jeg mig til at hvor godt de skyder 😉

 • Helle K.

  Per: Tak for de venlige tanker – og en god ide. Jeg har jo ikke solgt endnu, så jeg kan stadig nå at ændre mening. Men lige nu har jeg en ide om et lille let kamera som kan være i en taske rundt om maven. Jeg regner ikke med at kvaliteten er den samme, men så må jeg nøjes.

 • Mette

  Om du dummer dig skal jeg lade være usagt – men hvis du ikke bruger det er det tosset at have det liggende.

  Jeg kunne ikke undvære mit – som sikkert er en del tungere end dit – men sådan er vi heldigvis så forskellige.

  Jeg har investeret i en god rem med en stor silikone pude og når jeg bærer det skråt over skulderen, er jeg ikke besværet af vægten

 • Helle K.

  Mette: Næh jeg er bare så vant til, at jeg tager hurtige (for hurtige nogle gange) beslutninger, uden at have tænkt det godt nok igennem – men det kan jeg selvfølgelig kun selv finde ud af.
  Jeg kan nok heller ikke undvære mit, men er måske nødt til det … når man har fibromyalgi/gigt, så bestemmer man ikke altid selv, men bliver nødt til at leve med de forbehold det nu kræver.
  Jeg bruger godt nok kameraet, men jeg har det ikke sådan naturligt med på tur – og det savner jeg.

 • marianne sandemand

  Uh ja, det er svært – jeg ved med sikkerhed at jeg ikke skal have et meget tungere kamera end min Canon 1000D, for selv om jeg har et lille lommekamera som er rigtig godt, ville jeg nu ikke undvære min kanon – det tager synligt, bedre billeder.
  Til daglig har jeg det lille kamera i tasken, men når jeg tager på tur skal mit Canon med. Jeg overvejer dog at anskaffe mig et 18-200 mm objektiv, så jeg kan nøjes med et objektiv når jeg er på tur /ferier.
  Remmen som Per henviser til, vil jeg helt sikkert overveje.

  En af dem jeg var på fotokursus har netop anskaffet sig et af de nye spejlløse kameraer – jeg glæder mig til at høre hans bedømmelse af det i forhold til hans Nicon.

 • Helle K.

  Marianne: Jeg har også et lille taskekamera, som også trænger til at blive skiftet ud – og det skal skiftet ud uanset mit andet kamera.
  Jeg er også meget spændt på at prøve et spejlløst kamera, hvis jeg altså kan sælge mit canon. Nu må vi se 🙂

 • Inger Bonde

  Jeg har lige købt: Olympus SP-810UZ 14 megapixel – du må selv finde et billede 🙂 – som vejer små 400 g. og jeg er supertilfreds med kvaliteten af billederne. Kamera op fantastisk optik i et.
  Håber du får solgt dit Canon, for det er da godt nok en fin pris du tager for det. Tut

 • Annemette

  Jeg syntes ogsä de store spejlrefleks er tunge at löbe rundt med, sä mit stär bare pä hylden og samler stöv 😉
  Jeg har köbt et Olympus PEN E-P2 som er et af de spejllöse, det vejer 385 g (uden objektiv) og det kan sagtens hamle op med mit Nikon 😉

 • Helle K.

  Inger: Små 400 gram er nok lige i overkanten, hvis jeg skal have det med på tur. Jeg har jo et Panasonic Lumix til at have i lommen og tasken, men de der spejlløse kan også skifte objektiv og det lokker mig. 😉 Jeg håber, at det bliver solgt, men ellers må jeg overveje at have to … selv om – som min datter siger – vi langt fra et millionærer.

 • Helle K.

  Annemette: Tak for den oplysning, det er beroligende, at sådan et spejlløst kamera rent faktisk kan tage gode billeder 🙂 Jeg må nok lige kigge på nogle forskellige, inden jeg vælger et nyt – hvis og når 😉

 • Catarina

  Jeg ved ikke om du dummer dig, det kan du vist selv bedømme. 🙂

  Jeg bruger heller ikke mit det store ret meget mere, kun når jeg bliver booket til at tage billeder, så kommer det i aktion. Jeg havde det med på ferie, men brugte det slet, men kun min mobil og sådan er det ved at bliver.

  Mit Lumix et desværre gået i tu og jeg har selv overvejet et af de spejlløse kameraer med udskiftelig optik, men er nået frem til at, jeg beholder det store, til specielle lejligheder og så køber jeg nok et Canon S100 som erstatning for både det lille, men også for at have et “rigtigt” kamera og ikke kun mobilen. Mobilen er dog så dejlig let at have med og den har jeg jo altid på mig. 🙂

 • Helle K.

  Catarina: Du har ret, men jeg ville godt lige have en anden til at tage ansvaret 😉
  Jeg tager ikke billeder for andre – kun sådan lidt familiehejs – jeg orker ikke mere, og det har jo begrænset brugen gevaldigt.
  Jeg vil have et nyt lumix – det har fået en skade på skærmen, som ødelægger billederne, hvis jeg ikke et meget påpasselig – jeg kan let have det i lommen eller tasken.
  Min telefon tager ikke så gode billeder, at den kan overtage billederne fra hverdagen.
  Jeg har overvejet et spejlløst, som kan ligge i en taske på maven – det har jeg set på nettet – så håber jeg, at det kan gøre det anvendelig for mig.

 • Catarina

  Er spændt på hvad du ender op med og så regner jeg med at du laver et lille “gennemgang” af det her. 🙂

 • Helle K.

  Catarina: Det kan du lige regne med 🙂

 • Helle K.

  Catarina: Det er selvfølgelig ikke skærmen, men linsen som har en skade – men det var nok gået op for dig 😉

 • conny

  “En lille kikkert i lommen er bedre end en stor derhjemme” – det er mottoet for en af vores vandrevenner.
  Det kunne du jo godt tilpasse din nuværende situation, ik’? 🙂

 • Donald

  Jeg kan se at du har fået mange råd og allerede har meninger om alting 🙂
  Så derfor vil jeg bare nævne, at jeg er glad for min “mellemting” af et kamera, Canon PowerShot SX130-IS, som er et billigt kamera (1300kr, 300gram), der lige akkurat kan være i en lomme, og som kører 14 dage på to AA-batterier af mærket Energizer (genopladelige, en del batteri-mærker duer ikke).
  Det har selvfølgelig zoom, men som du kan gætte, er det normalt ikke nok til at tage billeder af månekratere på fri hånd (det er dog lykkedes én gang! 🙂 og selv om optikken er rimelig god, så er det ikke vanvittigt godt; jeg har endnu ikke fundet en måde at vise objektivets opløsningsevne – på de fleste billeder er det ret godt.

  En sidste ting: Canon farve-skala vurdering (AWB, Auto White Balance) giver som regel fin, realistisk farvegengivelse, berømmet blandt anmeldere og somme tider flottere end virkeligheden 🙂

 • Helle K.

  Conny: Det er lige netop sådan det er – godt sagt 🙂

  Donald: Tak for dit input 🙂 Jeg har – som det fremgår – solgt mit kamera. Nu overvejer jeg lige hvilket systemkamera, jeg skal købe – det ender nok med Sony Nex 5N.