Fru Nielsens Hverdag header image 2

Lidt om Corona

Skrevet onsdag d. 7. oktober 2020 kl. 18:12 og gemt i: [fru Nielsens helbred]

Nogle dage kan det godt være svært at bevare roen.

Jeg har mange gange ligget og roteret i sengen, mens katastrofetankerne tager magten.

Mine børn og ene svigerdatter spurgte, hvad jeg egentlig tænker på de nætter.

Mit svar var, at jeg er bange.

Jeg er vel mest bange for corona, men jeg bekymrer mig om alt, når natten er mørk, og søvnen ikke vil komme.

For 2 år siden, havde jeg troet på, at mit gode immunforsvar ville beskytte mig, men for 1 1/2 år siden fik jeg en luftvejsinfektion, hvor jeg oplevede en nat, hvor jeg ikke kunne få luft. Jeg ved jo ikke, om det var fysisk eller psykisk – jeg har jo siden oplevet et par angstanfald (tror jeg), men det var angstfremkaldende og sidder i min krop.

Jeg har astma, diabetes, for højt blodtryk, tidligere passerende blodprop og jeg er for tyk, så der er egentlig nok at bekymre sig om i forbindelse med corona.

Det er heller ikke med min gode vilje, at Lasse arbejder i København, men han blev ikke spurgt, om han ville. Jeg må bare tro på, at han kan holde afstand.

0

··6 kommentarer ↓

 • Madame

  Du kan tro, jeg forstår, at du ind imellem er bange. Min måde at holde bekymringer væk er ved at læse i en god bog, hvis jeg ligger vågen om natten.

 • Ellen

  Nætter er okay, hvis ellers man sover, men når man ligger vågen, er det alt for nemt at gå i selvsving. Jeg oplever også angst – dog nok ikke i lige så voldsom grad som dig, men utallige er de gange, hvor jer er sikker på, at kræften er vendt tilbage, fordi jeg mærker nogle symptomer, som i virkeligheden nok ikke betyder noget som helst, men som bliver forstørret, fordi man ikke har noget andet til at optage hjernen, når man ligger søvnløs i sin seng.

 • Lene

  natten er beregnet til at sove i, og som jer andre oplever jeg også, at vågenhed om natten vækker alle mulige realistiske bekymringer , som så bliver skævvredet i nattens mulm og mørke. Jeg er ofte nødt til at tænde for iPaden og se serier.
  Når man så som dig også er nødt til at være alene hjemme om dagen og ikke kommer ud og får tankerne væk fra det, så kan det nemt forstærkes hen over tid. Knus til dig, det er ikke en nem tid at være ekstra sårbar i.

 • Karin

  Det er ikke rart når et gen som “spekulere for meget” forfølger en. Jeg husker mine forældre ofte forsøgte at få mig til at “stoppe spekulationerne” da jeg var barn og ung. Og jeg kæmper selv den dag i dag.
  Heldigvis er min udfordring ikke midt om natten, det er mere når jeg skal finde roen så jeg kan falde i søvn. Har lige haft en periode hvor det har været vanskeligt, kan ikke læse som jeg “plejer” har prøvet med iPad, men lyset fra denne virker mere stressende, så det er lidt et valg mellem “pest eller kolera” hvornår jeg finder søvnen. Og den efterfølgende dag, kommer jeg til at mangle energi. Altså lidt en trædemølle jeg ikke kan finde ud af, og vende. til en rutine, tage den fysiske bog og ja, øjnene begynder at blinke, første gang ved jeg ikke bringer søvnen, det gør anden gang.

  Krydser fingre for Lasse ikke skal til KBH hele efteråret/vinteren.

 • Helle K.

  Madame : jeg hører lydbog i sengen, jeg tænder ikke lys eller ser på skærm, når jeg ikke kan sove – lydbogen får tankerne i gang med noget andet og så falder jeg ofte i søvn.

  Ellen: Lige netop sådan er det – kram til dig 🙂

  Lene: dagene kan være MEGET lange, og især efter jeg ikke har Emma mere, så er der slet ingen. Jeg hører lydbog, når jeg er vågen om natten, ipad og lys er no go hos mig. Jeg tænder aldrig for andet end lydbog på telefonen – hvis >Lasse er hjemme, bruger jeg høretelefoner, er jeg alene, hører jeg bare. Tak 🙂

  Karin: Jeg har aldrig døjet med spekulationer før de seneste år … lydbog er ofte løsningen for mig. Han skal til >Kbh. i tre uger – næste uge er den sidste. Han siger, at han ikke gider igen, men firmaet bestemmer jo.

 • Catarina

  Puha det kender jeg godt og det er bestemt ikke rart når hjernen går i selvsving og det forfølger en helt ind i søvnen. Jeg har lidt en del af det her i overgangsalder – alt kværner rundt, ikke fordi jeg er bage, stresset eller noget – men alle mulige og umulige tanker ødelægger min søvn.
  Håber angsten er aftaget og du nu kan se frem til at blive vaccineret – du er nok med i de første bølger. 😀