Fru Nielsens Hverdag header image 2

En god nats søvn gør altså underværker

Skrevet torsdag d. 19. januar 2017 kl. 09:15 og gemt i: [helbred]

Faktisk hjælper det på både humøret, helbredet og den almene tilstand,
Jeg ved det jo godt, det sker stort set hver uge, at jeg kommer i underskud.
Vækkeuret ringer kl. 5.30 og jeg behøver ikke stå op, men gør det alligevel for at gå tur med hunden, når håndværkeren kører på arbejde kl. 6.15 – det er så godt og rigtigt at starte dagen med at kysse og vinke ham på vej.

Jo længere hen vi kommer på ugen, jo mere træt og  hængeøret bliver jeg – fordi jeg er træt – hunden sover i sengen, og mange nætter skal den ud at tisse.

Emma – altså hunden – har lige været i løbetid (tidligt i år), det har varet en månedstid, hvor hun drikker vildt meget og tisser tilsvarende meget – hun har været ude 1 – 2 – 3 gange om natten – og hvis man så først sover for sent, bliver det jo endnu værre med trætheden, når man har været oppe og har svært ved at falde i søvn igen. Den første nat efter juleferien faldt jeg først i søvn kl.2 og da vækkeuret ringede kl. 5.30, havde jeg været oppe med hunden 3 gange.

Jeg går som regel i seng ved halv ti/ti-tiden, så jeg kan nå at læse en smule, inden vi slukker ved halv elleve-tiden (håndværkeren har ikke brug for så meget søvn og han sover bedre om natten) og hvis jeg så bare sov til morgen, så var der ingen problemer, men sådan er det sjældent. Hvis jeg er meget træt, plejer jeg at falde i søvn siddende i stolen om eftermiddagen, men andre gange bliver jeg bare mere og mere træt og de sorte rande ender helt nede på kinderne. Sådan var det i tirsdags, så i går sov jeg videre, da håndværkeren havde været inde og kysse farvel – jeg stod først op kl. 8 og i aftes gik jeg tidligt i seng, og Emma har ikke været ude i nat, så nu er jeg udsovet i denne omgang. Det skulle gerne vare indtil weekenden, hvor jeg sover, så længe jeg kan (ikke at det er så længe 😉

Nu vil jeg smutte i Fakta og få købt ind, bagefter på biblioteket, hvor en bunke foto-blade venter på mig.

God dag – jeg er sikker på, at jeg får en 🙂

6

···5 kommentarer ↓

 • Inge

  Åhhh ja alt bliver lysere, bedre og meget mere overskueligt, når nattesøvnen er på plads. Jeg forstår godt du gerne vil op sammen med håndværkeren om morgenen, men mon ikke du kunne indgå en aftale med dig selv, om at 2 gange om ugen er det OK at blive liggende så længe det overhovedet er muligt..:-)

 • Lene

  Håndværkeren må nøjes med kys en gang imellem. En glad og udhvilet Helle er bedre end en træt kyssende Helle 🙂

 • Lene

  PS hvorfor skal den hund tisse så meget? Jeg tror det er en dårlig vane, fordi den sover i jeres seng 😉

 • Karin

  Det er ikke rart når man er i søvnunderskud.
  Jeg læste et sted hvor en søvnekspert fortalte hvor vigtigt at der er samme sengetid ugens 7 dage, og samme tidspunkt for godmorgen. Har selv prøvet mig frem, og har selv erfaret det er korrekt.
  Håber Emma snart finder ud af du har brug for søvn.

 • Helle K.

  Inge – Lene: I er søde, jeg snuppede jeres råd og sov længe i går, det hjalp på humøret i det mindste 🙂

  Lene; Måske skulle vi smide den ud af sengen 😉 nej, det kommer aldrig til at ske, den er 9 år gammel og jeg nænner det ikke – men HVIS vi skulle have hund igen, så ville den skulle lære at sove på gulvet.

  Karin: Nej, det er slemt. Jeg går i seng næsten samme tid og står op sammen tid om morgenen – men vist bare lidt for tidligt … det er en balancegang, hvis jeg sover længe, så får jeg problemer med at falde i søvn om aftenen.

  Emma er begyndt at sove mere igennem – det hjælper, når løbetiden er ovre.