Fru Nielsens Hverdag header image 2

Rav-kælling

Skrevet torsdag d. 19. marts 2015 kl. 09:56 og gemt i: [havet]

Ja, sådan kalder man de damer, som går på stranden fra morgen til aften med en pind i hånden (den bruger de til at rode op i sten og andet) for at finde rav.
Jeg har aldrig fundet rav – altså før nu – fordi jeg er mere optaget af at kigge i kameraet eller ud over havet, men i lørdags besøgte vi min bror og svigerinde i deres fritidshus i Thorsminde, jeg blev lokket til at kigge, og så så jeg det – rav der lyste i solen.

rav_140315_edited-1

Nu har jeg min egen lille rav-samling i vinduet, hvor den skinner i solen.

3

··10 kommentarer ↓

 • Annette

  Jeg har heller aldrig fundet rav<…bruger som regel tiden på at se ud over havet 🙂 Men det må nu være stort at ha sit selvfundne rav 🙂

 • Catarina

  Bare sådan et lille bitte stykke håber jeg en dag at jeg finder, men jeg kikker for det meste også ud over havet, dog ikke i kameraet. 🙂 En dag lykkedes det sikkert, hvis jeg husker t kikke ned. 😉

 • Helle K.

  Annette: Når først man har set det første stykke, så kan man ikke forstå, at man ikke har set det før 😉

  Catarina: Ja, hvis du husker det – jeg er helt i vildrede med, hvad jeg skal gøre næste gang på stranden, men jeg vælger nok kameraet … først 😉

 • kirstenk

  Heldige dig…jeg har kun fundet et eneste stykke rav i hele mit liv og ravguderne skal vide, at jeg har forsøgt mange gange…til gengæld var det et stort stykke jeg fandt og måske min ravkvote er brugt op, så…De er nu fine de små stykker rav og egentlig kan jeg rigtig godt lide de der små uens ravstykker der ikke er slebet…

 • Susanne

  Jeg har for første gang sidste år fundet et par små “snoldede” stykker. Ikke så store at de kan bruges til noget. Men jeg vil også hellere tage fotos høhø 🙂
  det er man jo nødt til at sige, når man ikke har øje for rav 😉

 • Annemette

  Hold da op du har fundet meget. Jeg har aldrig fundet rav og jeg er ellers en af dem der altid kigger ned når jeg går på stranden, for jeg elsker alt det man kan finde lige der ved ens fødder – men rav har jeg stadig tilgode at finde 😉

 • Inge

  Jeg har aldrig prøvet at finde så meget som den mindste bitte lille stump rav.. Så heldige dig. 🙂

 • Anna Marie

  Det er aldrig rigtigt lykkedes mig at finde rav. Jeg har ikke talentet. Men jeg kender en, som har kilovis af rav i alle størrelser og med diverse insekter indeni. Hvis han ville sælge det til kineserne, ville han være millionær. Han prøvede at lære mig at samle rav, men det lykkedes ikke rigtigt.

 • Karin Abildhauge

  Jeg har heller aldrig været heldig mht. at finde rav. Trods det jeg har deltaget i guidede ture, hvor dem omkring mig fandt, lige der hvor jeg også kiggede.
  Bagefter blev der talt om hvorfor det var sådan, og flere mente, der er en årsag. Helle har du fundet firkløvere?, det mente flere i forsamlingen at det med rav og firkløver havde en sammenhæng, for alle der havde fundet rav i det selskab, havde også fundet firekløver, og dem der ikke fandt, havde ej heller fundet firekløver. Om det er et sammentræf, det undrede vi os over, men lod den blive stående der.
  Det er smukt at have til at stå og lyse i dit vindue <3

 • Helle K.

  Kirsten: Du har brugt din kvote og slut med det 😉

  Susanne: Jeg mener det – jeg har altid kameraet for øjet – og hvorfor skulle jeg ikke indrømme, hvis jeg ikke kunne finde rav? Sådan er jeg ikke indrettet. Jeg fandt nok så meget, fordi det var en god ravdag.

  Annemette: Du skal have en rav-kælling til at vise dig det første stykke, så vil du vade i rav 🙂

  Inge: Tak 🙂

  Anna Marie: Jeg ville sælge 😉 du lærer det helt sikkert, det første stykke er det sværeste.

  Karin: Jeg er ikke sådan en der vader i firkløvere 😉 men igen – jeg leder ikke, jeg er nemlig ikke overtroist. Min svigerinde – som viste mig hvordan jeg finder rav og som er rav-kælling i fritiden – finder masser af firkløvere.