Fru Nielsens Hverdag header image 2

Kattens modvillig.

Skrevet fredag d. 20. januar 2012 kl. 21:37 og gemt i: [Ikke kategoriseret, kat]


Jensen skulle have ormekur i dag, det gik ikke stille for sig.
Håndværkeren holdt dyret, mellemste stoppede pillen så lang ned i halsen på katten, som han kunne nå – bagefter holdt de ham som i en skruestik, men trods det rejste Jensen sig op og spyttede pillen ud. De prøvede flere gange på alle mulige måder, lige lidt hjalp det.
Jensen fik aldrig sin ormekur.
Nu er den opløst i saften fra en dåse tun, han var vild efter at spise det, indtil han så/lugtede til det – nu vil han heller ikke spise det, selv om han ikke har fået andet mad.
Så meget besvær havde vi altså ikke med Julius.

Flere billeder fra kampen.

0

··18 kommentarer ↓

 • Marianne Sa

  Stakkels Jensen.

 • Helle K.

  Ja sølle kat 🙂

 • Inge

  Åhhh hvor jeg dog genkender det cirkus.. hvis ikke den pille ryger ned første gang, så kan man lige så godt give op.. 🙂 Bumle vinder stort set hver gang, og det gjorde Jensen også i dag..

 • Susanne

  Så er det altså noget nemmere med hunde. I hvert fald med vores. Vi kan pakke pillen ind i leverpostej og så ryger det hele ned.
  Men den gik ikke med de to katte, jeg havde engang. De var lige så udspekulerede som Jensen 🙂

 • Helle K.

  Inge: Ja og det er SÅ irriterende 🙁 da vi havde en hunkat, kunne vi bedre styre det – når vi havde stoppet den ned i halsen, holdt vi hende et øjeblik, og så sank hun den, men Jensen!! han nægter og kan holde vejret i flere minutter – eller også begynder han at bide, kradse og hvæse – og så slipper vi 🙂

  Susanne: ja en bid leverpostej og haps 🙂 Vi kunne også få vores gamle kat til at spise pillen i leverpostej, men ikke Jensen.

 • Zgrubler

  Jeg plejer at ha’ ret god held med selv den mest genstridige kat 😉
  Katten holdes med bagkrop i et fast hold mellem din højre albue og din højre side (hvis du er højrehåndet)
  Kattens kæber tvinges op med højre hånds håndflade placeret under kattens hage, og fingre placeret så langt bag ved kattens kindtænder som muligt ( det er ikke muligt for katten at modstå denne måde at åbne på) – kattens hoved tvinges bagover, så halsen er et ‘strakt’ rør og med venstre hånd lægges pillen så langt ned i halsen som muligt ( som er ret langt, hvis dette gøres korrekt) – herefter lukkes kattens mund og holdes lukket , mens der stryges oppefra underlæbe og ned langs halsen med faste strøg – dette tvinger katten til synkebevægelser. Fortsæt med styg i ca 20-30 sec….
  *tadaaa*

 • Mia Folkmann

  Ha! Kender godt turen efter at have haft 6 katte. Hver gang man troede, at NU var pillen nede, så… spyt… kom en næsten opløst pille op igen. Men såvidt jeg husker, fik jeg nu min vilje til sidst (måske husker jeg ikke så godt… ti hi)

 • Rejen

  Stakkels jer og Jensen, slet ikke sjovt når de pokkers katte er genstridige..Vi havde jo også en masse sjov da Trunte i oktober fik fjernet 7 tænder og skulle have antibiotika 2 x daglig…det gik heller ikke godt….Håber I får kuren i Jensen på en eller anden måde…God lørdag til dig..og Jensen..;-D

 • Helle K.

  Zgrubler: Tak for tippet – det vil jeg foreslå min mand – jeg vil nemlig ikke selv have fingrene ned i halsen på den 😉

  Mia: Nemlig – jeg fik også min vilje med de gamle katte – men ikke Jensen 🙁

  Rejen: Ja stakkels os alle 🙂 Jeg overvejer ovennævnte 🙂

 • mie

  hejsa
  arme Jensen 🙂 her hvor jeg bor (nordtyskland) kan man få ormekur i pipetteform, ala loppemiddel. det er effektivt. og giver mindre stress både hos mennesker der er bange for deres finger og dyr der ikke vil sluge piller.
  vi kan købe det i håndkøb på apoteket.
  forsat god weekend
  mvh mie

 • Helle K.

  Mie: Det har jeg aldrig hørt om, men det skal da undersøges 🙂 Vi kan slet ikke købe ormekur i håndkøb i DK 🙁

 • Helle K.

  Mie: Måske kunne du sende et link til et tysk apotek, hvor jeg kan bestille det – jeg er ikke ekspert i tysk…

 • conny

  Det er vist det, vi kaldte “pædagogisk førergreb”, da børnene skulle have mere eller mindre livsvigtig medicin – uha.

 • Helle K.

  Conny: Det tror jeg 🙂 Jeg opgave det der med medicin – hvis ikke det kunne fåes flydende til drengene – ældste brækkede sig konsekvent, hvis hun skulle drikke det – så i hendes tilfælde skulle det være piller, som hun bare slugte – der var så stor forskel på de unger 😉

 • Frøskuffen

  Det kan være ganske umuligt at få piller i katte – men for et par år siden havde vi en kat, som skulle have noget livsvigtigt medicin. Hos dyrlægen fik vi en grøn fidus, som kunne holde pillen ( istedet for vores følsomme hænder ), og så “fyre” den af i svælget på katten. Den virkede fremragende.

 • Helle K.

  Frøskuffen: Ja! Det lyder smart. 🙂 Jeg har lige bestilt noget ormepasta i dag, nu venter jeg spændt på, at det kommer, men tak for ideen, som er gemt til senere brug.

 • Anne

  Den der grønne pilledims virker for mig. Næsten hver gang 🙂 jeg plejer at have et knæ på hver side af katten, venstre hånd på kæben og højre bevæbnet med dimsen. Det virker. Og så holde munden lukket i lidt tid. Altså kattens 😀

 • Helle K.

  Anne: Det er en stor og stærk 8-kilos hankat, så selv med arbejdshandsker måtte min mand give op – nu har jeg købt forskellige andre ormemidler, som vi håber virker… når katten igen får orm.