Fru Nielsens Hverdag header image 2

Fruesko

Skrevet tirsdag d. 1. juni 2010 kl. 08:03 og gemt i: [ud i det blå]

I søndags så jeg Frueskoen i Rold Skov, man kan sige, at det var på tide – jeg har trods alt boet her i næsten 48 år 🙂

Vi vidste godt, at den endnu ikke var sprunget ud, men vi vidste til gengæld ikke, at det var sådan en ufremkommelig tur vi skulle ud på … altså ufremkommelig på “vi skal op af bakken måden”. Vi havde egentlig planlagt, at vi skulle se den udsprunget sammen med håndværkerens søster og hendes mand, men han er meget dårligt gående, så det er slet ikke en mulighed for ham at komme med helt frem til voksestedet – og mit blodtryk protesterer, når jeg anstrenger mig alt for meget – måske med indlagte kaffepauser, som håndværkeren sagde.

Her ser du Frueskoen – næsten udsprunget og i regnvejr 🙂

Læs mere om Frueskoen her – Fruesko Skov- og Naturstyrelsen.

0

····9 kommentarer ↓

 • Billedmager

  Det er fantatisk at læse om.

 • Billedmager

  Det er fantatisk at læse om.

 • Tina - omme i London

  Den var da hele turen vaerd. 🙂

 • Catarina

  Dejlig tur – den gad jeg godt på. 🙂

 • Helle K.

  Jeg har fundet ud af, at der er en nemmere vej derind, så håndværkeren bliver slæbt derind igen iaften – eller imorgen 😉

 • Helle

  Jeg har først set din blog nu…stor fejl! Fantastiske billeder og dejlige ord! Og dejligt at læse fra Himmerland (min far er fra Rold og mor fra Ravnkilde, så jeg har tilbragt en del timer på de kanter)

  Ha’ en skøn dag,
  Helle

 • Helle K.

  Helle: Det er da løgn! Jeg er jo selv fra Rold – fortæl straks hvordan du hører til i byen altså sådan familiemæssigt – jeg kender jo stort set ALLE deroppe 😉 du må gerne sende en mail, hvis du ikke vil skrive det på bloggen.

  Tak for de pæne ord – og velkommen her – jeg kender godt din blog og følger den trofast. 🙂 det var egentlig din blog, som fik mig igang.

 • anita thomhave simonsen

  nej hvor skønt at se dit billede……og sjovt at du nu har fået set stedet og “frueskoene”…..for nogle år siden kørte vi derop bare for at se dem og jeg tror det var grundlovsdag, for der er vist noget med at de tit springer ud på det tidspunkt…i hvert fald var de sprunget ud, da vi så dem og jeg husker at vi havde kikkert med og det var godt for så kunne vi se dem helt i nærbillede…..og så vidt jeg husker er det vist det eneste sted fruesko findes og så et eller andet sted på sjælland….ret unikt faktisk….og jeg kan godt forstå man har hegnet stedet ind….der skal værnes om den sjædne plante……

 • Helle K.

  Anita: Ja grundlovsdag har været fast holdepunkt, men det er vist efterhånden blevet nærmere den 1. juni efterhånden – har jeg læst i den lokale avis 🙂