Fru Nielsens Hverdag header image 2

Efterveer.

Skrevet torsdag d. 8. april 2010 kl. 11:29 og gemt i: [fibromyalgi, fru Nielsens Hverdag, muskelgigt, sygdom]

Selvom jeg vidste det på forhånd,
så kommer det lidt bag på mig,
at en påskefrokost tager så hårdt på mig og kræver så meget “genopretning”.

Søndag var en hård dag, jeg var oppe kl. 6.30, så jeg kunne nå at gå i bad, ordne hår, forberede mad og lufte hunden.
I virkeligheden var det startet allerede lørdag. Ældste var hjemme og mente, at vi skulle spise på “Jensens Bøfhus” i Aalborg – hun havde en gratis middag 😉 Det var hyggeligt, men vi var først hjemme ved 21.30 tiden og jeg skulle lave nogle forberedelser til søndag. Det resulterede i, at jeg først kom i seng ved midnatstid og så ikke kunne sove før ved 1-tiden.
Mellemste ringede hjem kl. 2.30 – han og nogle venner skulle hentes i Terndrup, hvor de havde været til påskebal. Jeg kunne igen ikke falde i søvn 🙁 selvom det var håndværkeren som hentede.

Søndagens brunch var rigtig hyggelig – jeg klager ikke over traktementet, selskabet eller underholdningen. 🙂
Vi trillede æg, som vi plejer og hyggede os og havde det sjovt. Det er en virkelig alvorlig sag sådan en påskeægstrilning. 😉

Dernæst skulle vi have kaffe og andet godt til ganen … snakke lidt mere og “de unge” tog hjem.
Vi gamle fortsatte snakken og tog maden frem igen til aften.
Efter oprydning og opvask kørte vi hjem ved 18.30 tiden.
Det var en meget lang dag for en træt kone – (og for en meget træt ældste, som havde festet i Aalborg hele natten og kun havde nået 1½ times søvn, inden vi hentede hende til påskebrunch), så hun var glad, da hun steg på toget i Arden kl. 19.42 (ca.) så hun kunne få sovet, inden arbejdet kaldte mandag morgen.

Hvis jeg prøver at forklare, at jeg nogle gange melder fra og siger nej til arrangementer, fordi det kan tage en uge at blive mig selv igen bagefter, så møder det ikke rigtig forståelse.
Det er surt, at skulle vælge så nøjagtigt til og fra – fordi det koster at deltage.
Jeg ville gerne kunne det hele og inden i er jeg stadig en glad og festlig person, som elsker et godt selskab – sang, grin og sjov det er lige mig 🙂

I søndags sagde “en” til mig, at jeg så jo godt ud (det lyder fint, men i sammenhængen betød det, at jeg nok også havde det godt) – og det er dejligt, men det giver ikke det helt rigtige billede af historien.

Nå nu vil jeg glemme, at jeg i virkeligheden har ondt af mig selv og gå igang med at strikke – eller måske læse lidt mere. Rengøringen bliver gemt og glemt til senere – jeg gider simpelthen ikke bruge den smule energi jeg har til at gøre rent… også et punkt som bliver grundlag for en god diskussion med mellemrum 😉

Jeg har været så heldig, at håndværkeren skulle til møde både igår og idag, så jeg slipper for aftensmaden de to dage – yngste vil jo hellere end gerne spises af med noget hurtigt 🙂 og iaften skal han spise i skolen, hvor de skal overnatte med klassen. Yngste var glad for, at han havde fået lov til at deltage i dejæltningen idag – de skal forberede pizza til iaften, han er vild med at lave mad og han planlægger (lige nu), at han vil være kok. Jeg var glad den dag, han lykkelig kom hjem og fortalte, at han havde fået en kokkehue i hjemmekundskab – det er en særlig ære, hvis man har udvist stor interesse i timerne. 🙂

Jeg håber på forståelse for,  at jeg pt ikke kommenterer og knap nok når at læse jeres blogs … som I kan se, så kniber det med at få opdateret min egen 😉 … men vid jer ikke for sikre, jeg vender frygteligt tilbage 🙂

0

····11 kommentarer ↓

 • Per

  Som samboende med en piskesmældsramt kender jeg alt for godt til din situation (omverdenens lidt manglende forståelse – det kan jo ikke ses) og ønsker dig en god restitution 🙂

 • Helle K.

  Per: Tusind tak – og ja du må kende det – det må heller ikke være let at være i hendes sko 🙂

 • Catarina

  Har tænkt på di her i påsken. 🙂 Pas på dig selv Helle og lav kun det du mener du kan.

 • Tina - omme i London

  Nyd du dit strikketoej og aflys den daarlige samvittighed. Den kan man alligevel ikke bruge til noget godt. 🙂 God bedring!

 • Lene

  Jeg gør Tinas kommentar til min , kunne ikke have sagt det bedre 🙂 Nyd du dagen og få fyldt på energidepotet 🙂

 • Helle K.

  I er bare for søde 🙂

 • jette

  Kom du bare til kræfter, vi venter gerne 🙂

 • TinaLiel

  Ja sådan en Påske kan tage på en. Madlavning, snak, ændrede sengetider osv. på en gang. Men godt at du ellers kan finde ud af at sige lidt fra så det ikke bliver for meget. Sikke et fantastisk billede af dyrene ved skoven! KNUS♥

 • Helle K.

  Jette: Tak 🙂

  Tina: Ja der er så meget i den påske 😉 men dyrene de var en stor fornøjelse 🙂

 • Lisbet Jørgensen

  hej Fru Nielsen
  Sidder lige og kigger på muskelgigt og fibromylgi sider og kom aå ind på sin side. tror måske jeg har en eller begge dele. Har så mange smerter der flytter rundt i kroppen. Har fået div beh som indlæg i sko, akupunktur. Fik piskesmæld for 10 år siden, og har egentlig været belastet af smerter siden. Min søster har fibromyalgi er det mon arveligt ????

 • Helle K.

  Hej lisbet

  Jeg kan ikke stille en diagnose for dig 😉 du skal til en rheumatolog, som evt. kan stille diagnosen, hvis det er fibromyalgi eller evt. muskelgigt du har. Du kan læse mere om begge sygdomme på gigtforeningens hjemmeside og mere om fibromyalgi på fibromyalgiforeningens hjemmeside.
  Held og lykke. 🙂