Fru Nielsens Hverdag header image 2

Grethes ingefærkager.

Skrevet fredag d. 23. november 2007 kl. 07:43 og gemt i: [jul, småkager]

Mine juleforberedelser består bl.a. i at bage Grethes ingefærsmåkager. Grethe var mor til min klassekammerat Kirsten fra folkeskolen. Kirsten boede på en stor gård, hvor mor-Grethe var i køkkenet og lavede mad til de 4 børn og 2 karle. Byens børn legede på gården om eftermiddagen, vi legede på høloftet, i stalden, i marken, i haven og inde i huset, der var et leben over alt. Grethe havde altid en kagedåse fyldt med ingefærkager, dem fik vi hver eftermiddag til kaffetid. Når der skulle bages ny forsyning af ingefærkagerne, forsøgte vi gerne at få lov til at hjælpe, men som regel endte det med, at vi blev sendt ud, når dejen forsvandt i maverne i stedet for at blive til kager. 🙂

Disse kager lavede Grethe altid i facon som rutebiler – du ved, den der brune småkage – jeg har derimod ofte lavet figurer sammen med børnene – de elskede nemlig ingefærkager, men var ikke så vilde med brunkager eller sirupskager.

Grethes ingefærkager:
½ kg. sukker
200 g. margarine
2 æg
1 tsk. ingefær
1 tsk. stødte nelliker
1 tsk. natron
½ kg. mel

Jeg starter med at blande sukker og margarine, pisker det indtil det er helt blødt og blandet, tilsætter mel og krydderier, til sidst tilsættes æggene. Æltes grundigt og hviler et øjeblik – gerne i køleskabet.

Formes til rutebiler eller figurer og bages på øverste rille ved ca. 180 gr. i ca. 8 min. Kagerne skal være sprøde, men ikke brune.

Hermed opfordrer jeg dig til at bringe en juleopskrift på din blog. Smid gerne en kommentar her, så jeg ved, hvor jeg skal kigge. 🙂

0

··8 kommentarer ↓