Fru Nielsens Hverdag header image 2

Vrøvlet.

Skrevet mandag d. 19. november 2007 kl. 08:51 og gemt i: [søvn]

Jeg burde gå hen at sove lidt mere, jeg vågnede kl. 03.25, for at være helt nøjagtig 🙂 og så væltede tankerne ellers frem, så jeg ikke fik lukket et øje mere i nat. Kl. 6 var jeg hammertræt, men ungerne skal vækkes og sendes i skole, så det var med at komme i gang… Jeg gider ikke sove om dagen, jeg føler, at jeg spilder tiden. Jeg er som et lille barn, jeg har hele tiden en undskyldning for ikke at sove – jeg skal lige have kaffe – jeg skal lige strikke – jeg skal lige læse avisen – jeg skal lige… men jeg ved også, at jeg inden aften, bliver rigtig, rigtig vrøvler, hvis jeg i det mindste ikke hviler mig lidt.

Har du et trick til, hvordan man falder i søvn, hvis man vågner midt om natten?

08 kommentarer ↓

 • Lene

  de kloge hoveder siger man skal stå op, læse lidt eller gøre noget andet og så først gå i seng, når man føler sig søvnig.De kloge hoveder siger også at fjernsyn i soveværelset er en uskik, soveværelset er kun til søvn og sex, alt andet skal foregå andre steder, især hvis man har søvnproblemer.
  Jeg plejer at stå op, drikke lidt vand, se lidt fjernsyn, læse lidt, og så går jeg i seng igen og som regel falder jeg i søvn.
  Håber du får en lille powernap i dag

 • Helle K.

  Lene: Det er rigtig svært at stå op, for jeg er frygtelig træt og trænger til at sove, selvom jeg altså ikke kan. Vi har ikke fjernsyn i soveværelset, jeg går i seng og læser inden jeg sover – eller dyrker sex 😉 Det er nok tankerne jeg skal have fat i, men om dagen er de jo ikke så betydningsfulde, som når de fylder det hele midt om natten. Jeg vågner altid om natten p.g.a. smerter, men som regel falder jeg bare i søvn igen og igen. 🙂 Tak for dit råd Lene, jeg vil overveje det næste gang.

 • Sifka

  Jeg har en cd, der hedder Indre Stilhed indtalt af Niels Larsen. Jeg går ud, som et lys, efter ganske kort tid, når Niels Larsen først går i gang!

 • Helle K.

  Han lyder kedelig 😉 En af dem “når han kommer ind, så går lyset ud”. Pjat det er da en rigtig god ide med en cd. Jeg er sikker på, at håndværkeren vil sidde ret op i sengen, når jeg starten den…tak for ideen.

 • kagekonen

  Øv for noget møj, når man sådan vågner midt om natten og ikke kan finde tilbage til den livgivende søvn.

  Jeg vågner også rigtig tit om natten, det er en del af det at have fibromyalgi. Det er noget med at der er nogen forstyrelser i centralnerve systemet, der betyder at man som fibromyalgi-ramt aldrig når rigtigt ind i den søvnfase der hedder rem-søvn. Nå, anyway… når jeg vågner og har ligget lidt uden at kunne falde i søvn igen, så står jeg op. Går ned i stuen og tager et glas vand eller lign. og sætter mig lidt og ser tv, læser i et blad eller noget i den retning, efter alt mellem 10 og 60 min. når jeg igen føler ro og “træthed” går jeg tilbage i sengen og falder som regel i søvn.

  Jeg har også flere gange – med held – brugt en afspændingscd, men husbonden vågner altid… vi har talt om at jeg skulle ha’ den lagt over på en mp3 afspiller, som jeg så kan bruge i stedet.

  Håber du får hvilet lidt i løbet af dagen. Det er jeg faktisk blevet ret god til, hvis jeg selv skal sige det 😉

 • Helle K.

  Kagekone: Tak for din forståelse, jeg ved godt, at det skyldes fibromyalgien, men det er svært at acceptere. Jeg har været nede at ligge to gange først en time fra 11 – 12, men uden at falde i søvn. Igen fra 13.30 indtil nu, men igen uden at sove. Jeg er hammer træt, sådan at jeg næsten ryster indvendig, men jeg kan ikke falde til ro. Nå, jeg må hellere bage nogle pandekager eller noget 😉 Jeg er ikke så god til MP3, jeg kan ikke fordrage at få lyd direkte ind i ørerne. 🙂

 • Billedmager

  Jeg tror nok at jeg sørge for at være rigtig træt inden jeg kravler op i seng. Hvis jeg vågner alligevel har jeg lært mig at koncentrerer mig om mit åndedræt. D.v.s sørge for at trække vejret helt ned i maven og er rigtigt slemt, så prøver jeg at tælle til hunderede. Man trækker ind på et puster ud på to, trækker ind på tre også videre helt op til hundrede. Tankerme der kommer skal bare passere igennem hovedet og ikke tage stilling til dem. Så falder jeg i søvn igen!

 • Helle K.

  Billedmager: Jeg er faktisk rigtig, rigtig træt, inden jeg falder i søvn. Jeg vil prøve, at arbejde med mit åndedræt næste gang, jeg har besvær med at falde i søvn. Tak for rådet.