Fru Nielsens Hverdag header image 2

Længe siden sidst …

Skrevet mandag d. 9. november 2020 kl. 13:54 og gemt i: [fru Nielsens helbred, Ikke kategoriseret]

Der har bare været så meget.

Sidste tirsdag skulle jeg endelig til provokation af røde farvestoffer på Allergiklinikken på Skejby. Det gik godt … og skidt.

Indgang G ligger lidt til højre, der gik jeg ind 

Jeg reagerede ikke på farvestofferne, det er godt, fordi allergi er potentielt livsfarlig. Til gengæld har jeg stadig de samme symptomer.

I dag blev jeg ringet op af en læge fra Allergiklinikken, han fortalte, at jeg nu endelig har fået en diagnose – kronisk nældefeber – den er ikke farlig, til gengæld er det meget ubehageligt  jeg har hele tiden vidst, at det gik i den retning, men vi var nødt til at teste for at være helt sikre. Han sagde, at tatoveringen kunne have udløst det  gid jeg aldrig havde valgt den røde farve.

Jeg har ikke googlet diagnosen en eneste gang, jeg orker ikke mere lige nu. Jeg har dog meldt mig ind i en fb-gruppe (for et år siden), det er slemt nok.

Behandlingen er øget dosis antihistamin forebyggende, jeg er spændt på, hvor træt jeg bliver 爛

Se til venstre …

Jeg er tilknyttet Lungeafdelingen på Skejby, det er rart, at være blandt eksperter, det er bare lidt besværligt at skulle dertil – men så må Lasse levere mig 

Se til højre …

Lidt godt var der dog. Min lungekapacitet er øget fra 64 til 74%, det er godt 🙂

0

··6 kommentarer ↓

 • Marianne

  Det lyder frygtelig ubehageligt, håber der findes medicin, der ikke gør dig alt for træt. Godt med den bedre lungekapacitet, er det dine gåture, der hjælper på det.

 • Lene

  Øv Helle, at det er en kronisk form, men godt at det ikke var allergi. Håber at du finder den rette dosis antihistamin til at dæmpe symptomerne

 • Madame

  Det var godt, at du har fået en afklaring, Helle. Jeg håber, du finder en dosis antihistamin, som ikke trætter dig for meget, men alligevel hjælper.

 • Ellen

  Næsten uanset hvad en diagnose er, er det bedre med vished end uvished, selv om det naturligvis ikke er spor rart alligevel. Jeg håber du kan hjælpes i tilfredsstillende omfang.
  Hvor længe har du haft tatoveringen? Jeg har godt hørt det med den farlige røde farve, og du bekræfter jo desværre, at der må være noget om det 🙁

 • Helle K.

  Mariann: Tak – jeg ved ikke, hvad der har hjulpet på lungerne – måske medicinen – måske mine ture.
  Nældefeberen er koncentreret om indvendig i mund, hals og svælg, så det er meget ubehageligt

  Lene: Ja, godt det ikke er allergi. Nældefeberen er voldsomt ubehagelig, så jeg håber, at medicinen hjælper, men det kan ingen love mig.

  Madame: Ja, afklaring er bedst. Det håber jeg også, tak.

  Ellen: Du har ret 🙂 Tatoveringen har jeg haft i 6-7 år, men det er ikke sikkert, den har skylden, men det er dog en god mulighed, da jeg havde det første rigtige anfald den dag. Lige nu er jeg lidt på Herrens mark, men det bliver forhåbentlig bedre med tiden.

 • Catarina

  Godt der kom en afklaring Helle, ja, de røde farver kan være skrækkelige for kroppen. Christian kan fx. ikke tåle de røde i de røde pølser, min far er allergisk over for det rødefarvestof i tomater. Jeg ved godt det ikke kan sammenlignes, men så alligevel. 😉