Fru Nielsens Hverdag header image 2

Den dyre dame

Skrevet mandag d. 23. april 2018 kl. 13:18 og gemt i: [emma]

I torsdags fik jeg Emmas urin testet endnu engang, og ved I hvad? Denne gang var alle bakterierne væk.
Det er sådan en lettelse efter 3-4 måneders sygdomshalløj.

Desværre er Emmas gigt “eksploderet” i samme periode.
Hun har i flere år døjet med gigt, hvis hun legede vildt eller gik for meget, men langt fra hver dag.
Det har været slemt i løbet af sygdomsmånederne, men jeg har hele tiden tænkt, at det nok forsvandt sammen med infektionen, det gjorde det desværre ikke.
Et par dage efter, jeg stoppede med smertestillende og penicillin/sulfa, var den gal igen. Emma vraltede og havde svært ved at hoppe op i sofaen. Dyrlægen gjorde mig også opmærksom på, at når man ser på Emma oppefra, så ligner hun en bodybuilder, som har glemt at træne benene 😉 I kender godt typen, ikke? det skyldes, at hendes muskelmasse i underkroppen er svundet ind.

Anne – Hverken fugl eller fisk foreslog, at det nok var fordi, immunforsvaret havde brugt alt sit krudt på at bekæmpe infektionen, at gigten havde fået frit slag – efter min mening et rigtig god forslag.

Hvad gør vi så nu? Dyrlægen foreslog smertestillende ved behov måske hver dag og specialkost med nogle ting tilsat, som virker på slidgigt hos hunde. Jeg købte begge dele, men nu har vi har fået snakket om det herhjemme, og jeg må indse, at vi ikke har råd til foderet i længden, det er temmelig dyrt, det er næsten dobbelt pris i forhold til det sædvanlige foder, som heller ikke er billigt.
Jeg har truffet den beslutning, at jeg køber smertestillende, som hun så får ved behov, og dagligt når hun har en dårlig periode. Det er svært at vide på forhånd, hvornår det er, de to forgående dage, hvor solen har skinnet og vi har ramt 25 grader, har hun været temmelig medtaget, men i dag hvor det er overskyet, går det nogenlunde.
Når jeg går tur med Emma, når vi ikke så langt, før hun vil hjem, i fredags kunne jeg se, at det gjorde ondt at gå, så jeg var lidt ked af, at jeg pressede hende til en længere tur, end hun selv havde lyst til. Det vil jeg ikke gøre i fremtiden, selv om hun skal gå for at få noget træning.

Jeg snakkede forskellige scenarier igennem med dyrlægen og fik spurgt, hvor længe hun synes, man kan og skal behandle en hund. Hun sagde, at når hunden ikke længere kan rejse sig, eller gå op af trapper, så er det tid til at tage en beslutning om at det skal have en ende. Så langt er vi heldigvis ikke endnu.

I får samme billede som i seneste indlæg  🙂 jeg har nemlig haft det uheld, at min bærbare computer er død. Jeg får desværre ondt i kroppen, når jeg sidder ved den stationære, så jeg venter på, at min bror får lavet en ny/gammel computer til mig. 

Heldigvis var jeg næsten opdateret med sikkerhedskopiering, men nogle billeder har jeg måttet finde v.hj. af et recovery-program, jeg har kørt recovery på alle min kort til kameraerne, og har fundet mere end 1.000 billeder, så jeg håber og tror, at de fleste uredigerede billeder er reddet. 
Jeg kopierer først mine nye billeder, når de er redigeret og jeg har besluttet, hvilke der skal slettes uden redigering. 
Heldigvis havde jeg kopieret alle billeder, fra de arrangementer jeg har deltaget i siden nytår, det er kun hverdagsbilleder, jeg mangler.

3

··2 kommentarer ↓

  • Henny Stewart

    Jeg er sikker på, at du finder ud af præcis, hvornår det er tid for Emma. Selv om hun ikke er et menneske, vil du sikkert selv kunne mærke, hvornår hendes livskvalitet er for lav, og at hun derfor må takke af.

    Med kæledyrene gør man det så godt, man kan, også økonomisk. Der er heller ingen garanti for, at specialfoderet vil hjælpe, eller om hun overhovedet kan lide det.

    Det med smertestillende efter behov indtil videre lyder fornuftigt, synes jeg.

  • Helle K.

    Henny: Tusind tak 🙂 det varmer med opbakning til min beslutning.