Fru Nielsens Hverdag header image 2

Når man leger med ilden, brænder man sig …

Skrevet mandag d. 3. november 2014 kl. 11:53 og gemt i: [allergi, helbred]

Læs kun dette indlæg, hvis du orker at høre om mine allergi-problemer – de er udpenslet i mindste detalje 😉

tattoo_021114

I går skulle min røde hjerte-tattoo tegnes op.
Tænkte jeg: “chili-rød farve-allergi —— tattoo-rød-farve-allergi”?
Nej da.
Men det kom jeg til.
I aftes fik jeg det pludseligt dårligt.
Først kunne jeg ikke forstå, hvad der var i vejen, men så så jeg, at der var rødt udslæt på armen fra tattoo og op, så kunne jeg jo godt regne ud, hvad der var ved at ske.
Jeg skyndte mig at spise anti-histamin, jeg håbede, at jeg kunne stoppe det i opløbet, men uden held, det blev bare værre og værre.
Ældste skulle hjem på det tidspunkt og håndværkeren ville køre hende til toget, jeg tog med – jeg turde ikke være alene, så utilpas var jeg.
Efter ca. en halv time ringede jeg til lægevagten og han bad mig vente yderligere en halv time, for at se om medicinen ville virke.
Efter en halv time var det lidt værre, jeg rystede helt vildt, mine fødder var brandvarme, underlig følelse i hovedet og besvær med at synke, så jeg ringede igen til vagtlægen, som var sikker på, at det var en allergisk reaktion – på rødt farvestof – så vi kørte til lægevagten i Hobro.
Hun var heldigvis helt rolig og sagde, at så længe jeg ikke havde taleproblemer, så var hun rolig – og så blev jeg også mere rolig.
Hun spurgte, om jeg tidligere havde fået binyrebarkhormon og det har jeg – dengang jeg gik til kontrol for muskelgigt – “Kunne du sove” spurgte hun og det kunne jeg ikke, jeg fik det rent faktisk så skidt, at jeg nægtede at spise det. Derfor skulle muskelgigten bare brænde ud.
Hun ville så ikke give mig det igen, men stak mig noget mere anti-histamin og sagde, at jeg for eftertiden skal tage dobbelt dosis, hvis jeg skulle opleve det igen og  så ville sove og få en rolig nat – ha som om, jeg reagerer altid helt anderledes på medicin og får alle mulige bivirkninger (og NEJ jeg læser aldrig indlægssedlen 😉
Hun sagde, at når jeg først havde reageret på rødt farvestof, så skulle der ikke så meget til at trigge det næste gang og hun nævnte bl.a. henna-tatoveringer og så spurgte jeg “Hvad med henna-hår-farve?” Det skal du endelig holde dig fra, var svaret, faktisk alle røde hårfarver. Hmmmm håndværkeren var ikke glad.

Natten blev urolig.
Sov en time og vågnede badet i sved med høj feber – hentede en kold klud og lå og ventede på, at jeg skulle få det bedre. Endelig lykkedes det at sove et par timer, inden håndværkeren stod op.
Jeg har det bedre, men er selvfølgelig mat og træt. Satser på at sove om lidt.

Hvis jeg tænker mig om, så har jeg fået nogle hints i årenes løb.
Stort set hele livet, har jeg fået rødt udslæt af rødvin og er blevet varm og nogle gange syg af et par glas. Den seneste tid har jeg slet ikke drukket rødvin, fordi jeg har oplevet nogle tilfælde, hvor jeg har haft det meget skidt og jeg har selv forklaret, at det var “allergi-agtigt”, uden at tænke mere over det.

Jeg er vild med rødt vingummi og det har jeg også oplevet, at jeg har fået svie og kløe i munden – et vink med en vognstang?

Nu er jeg i vildrede og ville egentlig gerne vide lidt om, hvad jeg egentlig skal passe på.
Hvad med tomater, rød peber, ketchup, pølser ????? osv osv

På et tidspunkt må jeg nok kontakte min læge, men jeg har ikke fået et forhold til en af de nye læge, faktisk kender jeg dem slet ikke, så jeg gider rent faktisk ikke gå der ned.

For eftertiden vil jeg være forsigt og passe godt på – det lover jeg min familie og mig selv – og alle I andre er fri for nye beklagelser. Det er bare så praktisk, at beskrive det hele her, så kan jeg gå tilbage og læse op, hvis jeg glemmer noget og samtidig er det rart at få alle tanker skrevet ned og ud af systemet.

0

····15 kommentarer ↓

 • Anette

  Puh nej allergisk reaktion er ikke sjovt og ikke noget at spøge med. Synes da også du skal få det tjekket ved lægen – og så håber jeg du har det bedre nu og snart kan få sovet lidt. god bedring Helle.

 • Lene

  Helle, nu må “storesøster” alias sygeplejersken på banen: kan du så komme ned til den læge. Det kan godt være de ikke kan hjælpe dig med spørgsmålene, men så må de finde en, der kan! Jeg ved for lidt om allergi og krydsallergier til at kunne hjælpe. Det var nyt for mig at blot talen ikke var påvirket, så gjorde det ikke noget, du havde synkebesvær, så der lærte jeg noget (jeg ville alligevel søge læge, hvis jeg oplevede det 🙂
  Men jeg har allermest ondt af dig hvad angår hårfarven, øv!
  Håber du er god ved dig selv i dag, og det er en rigtig god ide at skrive det ned og ud af systemet.

 • Annette

  Jeg ville helt klart opsøge lægen, uanset om jeg kender denne eller ej….een gang skal jo være den første. Men ikke mindst for at få en afklaring på hvilke ting du ikke kan tåle, du vil jo få en henvisning til test hos hudlæge eller et andet sted. Men ikke mindst for at du kan få noget medicin, som kan hjælpe dig mere end alm antihistamin i situationer, hvor du måske har fået noget “skjult” rødfarvet, som du ikke tåler…
  Så afsted til lægen!

 • Mette

  Jeg syn’s nu altså også, du skulle gå til lægen. Ny eller ej, de ved jo noget andre ikke ved. Om ikke andet så for at få en henvisning videre. De der allergiske reaktioner er altså ikke at spøge med.

 • Catarina

  Jeg synes bestemt du skal se at komme til lægen og få tjekket hvilke røde fødevare og andet du ikke kan tåle, for med sådan en voldsom reaktion, så er det altså ikke noget at spøge med Helle. 🙂

 • Tina - omme i London

  Fy for hulen, det var ubehageligt. Pas paa dig og god bedring.

 • Pernille

  Hold da op, det var noget af en omgang. Jeg kender godt det med lægen… du burde nok alligevel 🙂

 • Karin Abildhauge

  Jeg vil få en tid hurtigst muligt hos lægen, det kan ikke gå for langsomt. De spørgsmål du har kræver et fagligt og konkret svar, altså hvad det er præcis du reagere på, om det er e120, eller noget helt andet.

  God bedring og krydser fingre for hurtig forklaring.

 • Mia Folkmann

  Det lyder bestemt ikke rart. Man kan hurtigt få allergiske reaktioner – også på ting, man egentlig ikke forventer giver reaktion. Jeg ved, at jeg ikke kan tåle bistik ret godt – og heller ikke kiwi-frugt og ananas. Jeg vidste så IKKE, at jeg ikke kan tåle plaster… men det skal jeg skrive lidt om på min blog i morgen… 😉

 • Helle K.

  Jeg har læst alle jeres kommentarer flere gange – mange tak for omsorgen 🙂 Jeg har nu bestilt tid hos lægen – den 18. – og vil inden da få skrevet nogle spørgsmål ned. Jeg vil bede om en test eller en henvisning til en læge, som kan teste. Jeg må have nogle svar.

 • kirstenk

  Det lyder da bestemt ikke rart…godt du har fået bestilt en tid hos lægen. God bedring og pas å dig selv…

 • Helle K.

  Kirsten: Det var en stor forskrækkelse 🙁 Mange tak og jeg vil prøve at tænke mig om.

 • anjoe

  Sikke et drama, Helle, jeg blev dårlig bare ved at læse beretningen. Du gør helt sikkert ret i at få undersøgt, hvilke andre ting, der kan true dit helbred! Selv har jeg kun taget anti-histamin, da jeg blev ramt af nældefeber, så jeg googlede lige og læste, at man ikke må tage et af de produkter fra 3 dage forud for tests…
  God bedring – og godt at Lasse ikke giver dig allergiske reaktioner 🙂

 • Helle K.

  Anjoe: Ja, kæmpe drame – som heldigvis endte godt. Godt du siger det, det må jeg huske. Du kan tro, at jeg er glad for, at jeg ikke reagerer allergisk overfor ham 😉 og tak 🙂

 • anjoe

  nb. Jeg har i øvrigt ikke glemt gaven, som blev lovet dig og frk. Bibo år tilbage; mangler stadig begyndende vare…