Fru Nielsens Hverdag header image 2

Bliv bare stående på din pedestal Jo Nesbø.

Skrevet torsdag d. 6. december 2012 kl. 07:46 og gemt i: [bøger, krimi]

Jeg er fuldstændig klar over, at jeg konsekvent omtaler bogen som “Den tavse mand”, men jeg aner ikke hvorfor, jeg ved jo godt – og kan se på billedet – at den hedder “Den tavse”.

Jeg læser Jan-Erik Fjell: “Den tavse mand”. Jeg synes godt, at jeg må begynde at danne min mening nu, hvor jeg er nået til side 265 😉

Jan-Erik Fjell er blevet hypet helt vildt som den nye Jo Nesbø – og har springer kæden af for mig, jeg synes slet ikke han når Jo Nesbø til sokkeholderne (til unge læsere: sokkeholdere går til midt på læggen (lige under knæet)) 😉

En måde jeg sammenligner på er “Hvor lang tid tager det at læse?” og Jan-Erik Fjell går lige hurtigt nok efter min smag. Jeg har lidt fornemmelsen af, at det kunne jeg have skrevet selv (og det er ikke en ros), når jeg læser bogen. Jeg mener, at der ikke er ret meget, som jeg ikke selv ved eller kunne have fundet ud af så let som ingenting. Når jeg læser Jo Nesbø, så synes jeg, at der står meget – meget som jeg ikke vidste, eller som jeg lige kunne søge oplysninger om.
Sproget er ikke særlig rigt og/eller fyldigt, det synes jeg er et minus.

Den tavse mand er en spændingsbog og den kan uden besvær laves om til film, men man skriver vel ikke bøger med det i tankerne?

Plottet og indholdet fejler ikke noget, det er spændende … og efter hvad jeg har læst, nu hvor jeg har set, hvad andre mener, så bliver jeg overrasket til sidst.  Her må jeg hellere indsparke en bemærkning: “Jeg har ikke læst disse anmelderser, før jeg selv havde dannet min mening.

Hovedpersonen Anton Brekke – politimanden – er efter min mening en karikatur. Han skal nok være menneskelig og morsom, men jeg synes, at han er lidt tynd og skitseagtig – jeg mangler lidt indhold og lidt oplysninger om, hvem han egentlig er.

Vil du gerne vide, om du skal læse bogen? Det skal du da, hvis du er vild med spændende bøger, men jeg mener ikke, at du skal forvente Jo Nesbøs niveau. Jeg læser og jeg læser også færdig med glæde, men jeg vil ikke sukke efter en opfølger … og hvis/når den kommer, så vil jeg ikke nødvendigvis være syg af spænding efter at læse den.

0

·····4 kommentarer ↓

 • Hege

  Jan Erik bor her i landsbyen, og han får naturlig nok mye blest av den grunn. Det betyr også at veldig mange har lest ham. Jeg forsøkte meg på den første krimromanen hans, men jeg ga meg altså fort. Jeg orket rett og slett ikke lese videre, – og da får det bli med det. Heldigvis for ham, er det mange som er uenige med meg.

 • Helle K.

  Hege: Hvor sjovt, at han lige bor i din by 🙂 Det må være svært, hvis du kender ham og så ikke bryder dig om bogen – selv om der er så meget blæst omkring den alle steder. Vi to er i det mindste enige.

 • conny

  Tak for en informativ anmeldelse. Jeg har stadig Jo Nesbø til gode – og jeg glæder mig. Det ser ud til, at jeg måske ikke behøver sætte Jan Erik Fjell på min læseliste, når nu der står så rigeligt i forvejen 🙂
  Hvordan synes du i øvrigt om Nesbø i forhold til Jussi Adler Olsen (nu bliver jeg i tvivl, om jeg har spurgt før, men det får så være)? Min mand mener, de ligner hinanden lige lovligt meget. Jeg har ikke rigtig læst nogen af dem endnu (at lytte er for mig ikke det samme som at læse …).

 • Helle K.

  Conny: Vent bare med Jan-Erik Fjell 😉 Jeg synes ikke, at Nesbø og Adler Olsen ligner hinanden SÅ meget. Jeg er mest til Nesbø, men jeg læser og gerne Jussi Adler Olsens bøger.
  Nesbøs bøger synes jeg er så gennemførte og fyldt med oplysninger – de tager lang tid at læse 😉