Fru Nielsens Hverdag header image 2

Project 365 – dag 50

Skrevet søndag d. 19. februar 2012 kl. 16:32 og gemt i: [Project 365]


Æblekage.

I går blev jeg inspireret af Catarina, som havde været i gang med at bage, men jeg er lidt bange for at bage, jeg er bange for at falde tilbage i mine gamle (usunde) vaner, hvor jeg slet ikke kan stoppe, når jeg først får begyndt (altså ikke med at bage, men med at spise).

Kagen er smagt og godkendt af både håndværkeren og fruen.

Jeg har ledt på nettet og fundet lidt her og der, som kunne passe med hvad der nu var i skabet.

Æblekage på den fedtfattige måde.

3 æg – 2 tsk. olie – 1½ del. mælk blandes.
Tilsæt 2 mosede bananer og bland.
Tilsæt 300 gr. mel – 1 tsk. bagepulver – 1 tsk. krydderi (jeg valgte vanillesukker, men kanel ville nok være optimalt) – 1½ del. sukrin (eller andet sødemiddel), jeg vil prøve Perfect Fit, når jeg kommer i Super Best.
Jeg tilsatte hakkede svesker, fordi jeg ingen rosiner havde, men man kunne også bruge andet tørret frugt eller bare springe det over.

Fyld blandingen i en 20 x 30 cm. bradepande og læg æbleskiver tæt ovenpå.
Bag kagen ved 200 grader i ca. 35 min.

0

···9 kommentarer ↓

 • Anette

  Uhm det ser lækkert ud!! Jeg har snart prøvet de fleste produkter (Is- marmelade – sødestoffer af forskellig art – cookies mm) og de ér bare gode!! De er også lidt dyre specielt perfect fit. God fornøjelse med bagningen 🙂

 • Catarina

  Nøj hvor ser den god ud. Den tror jeg jeg vil prøve næsteweekend, elsker æbler i kager og i det hele taget æbler. Tak foropskriften. 🙂

 • conny

  Tak for at du deler. Hos os var vi mere usunde, men blev jo nødt til det, når nu yngstedatteren kom med en lækker-lækker chokoladekageopskrift. Og den var absolut sukker- og fedtfyldt, men super.
  Mht. sukrin/perfect fit m.m. er min erfaring desværre bare, at de smager meget igennem. Hvordan var det i denne kage?

 • Susanne

  Den ser virkelig lækker ud. Tak for opskriften.

  Herligt at du fandt sådan en kaloriefattig udgave af kagen.
  Jeg kender alt til det med at være bange for at falde i spisefælden, når man har kreeret noget lækkert, men jeg har virkelig taget udfordringen op – bl.a. til jul, hvor jeg jo bagte både vanillekranse og pebernødder til den store guldmedalje, uden at spise nogen selv.

  Nu tænker jeg, at når jeg kunne klare dét, så kan jeg klare det hele. Og det går foreløbig meget godt 🙂

  Fortsat god søndag

 • Lene

  uhm, den ser lækker ud, jeg har aldrig brugt de der sødemidler, så jeg er spændt på dit svar til Conny 🙂

 • A-G

  Det må ha’ noget med årstiden at gøre – jeg bagte også æblekage i går :O)
  Min var ikke så fedtfattig som din, men jeg skyndte mig at spise mit stykke, for så tænkte jeg, at den ikke kunne nå at fede – hmmm :O)

 • Helle K.

  Anette: Dyre ja men kunsten er, kun at spise kage en gang imellem 😉

  Catarina: Selv tak – jeg er spændt på, hvad du synes 🙂

  Conny: I min verden er jeg ikke længere nødt til noget – jeg har et valg 🙂 Jeg synes ikke, at sukring smager i gennem 🙂

  Susanne: Selv tak 🙂 Jeg har også bagt til jul, uden at falde i, men lige nu synes jeg det er svært… så jeg passer ekstra meget på 🙂

  Lene: Den var lækker 🙂 og den smagte ikke af sødemiddel.

  AG: Det er det nok 🙂 Du er sådan en laber steg, at du sagtens kan spise en “rigtig” æblekage 🙂 og du er meget hurtig, så den nåede det nok ikke 😉

  PS: Man skal ikke forvente en æblekage, som æblekager ellers plejer at være, men forvente noget nyt – som er godt på en anden måde. Jeg har truffet et valg om, at jeg ikke vil være fed, så jeg er meget åben for nyt 🙂

 • conny

  Hvor er du sej, at du virkelig holder fast i at vælge hårdt og kontant!
  Du er virkelig en stor motivator til at blive bedre til at holde fast i de valg, man ved, der er bedst for en selv.
  Godt gået!

 • Helle K.

  Conny: Det er nødvendigt 🙂 Mange tak.