Fru Nielsens Hverdag header image 2

Gode råd søges.

Skrevet mandag d. 13. februar 2012 kl. 16:25 og gemt i: [sygdom]


Hele januar måned kæmpede jeg med en bihulebetændelse, som jeg troede, at jeg kunne bekæmpe uden penicillin. Jeg har haft bihulebetændelse mange gange, så jeg kender rutinerne, men denne gang uden held.
Samtidig havde jeg nogle heftige propper i ørerne, men jeg fik dem holdt nede ved at puste med lukket mund og holde for næsen.
For et par uger siden fik jeg ondt i øret (har jeg kun prøvet 1-2 gange før), så jeg gik til lægen, hvor jeg fik penicillin.
Samtidig fik jeg propper i begge ører, som bare ikke vil gå væk.
Jeg har siden fået en omgang penicillin mere – og nu er jeg helt frisk og “tom i hovedet” 😉 tø-hø, men jeg har stadig en helt tæt prop i det øre, hvor jeg før havde ondt. Ind imellem er der også en prop i det andet øre, men den kan pustes væk.
Jeg har forsøgt alverdens ting – pustet, drukket, ligget på siden osv, men intet har hjulpet.
Jeg har svært ved at høre, jeg er nødt til at være helt stille, for at kunne høre radioen, eller hvis der bliver talt til mig. Der er også en ubehagelig summen, hylen, raslen you-name-it for øret. Lydene startede samtidig med smerten i øret.

Har du et godt råd til at fjerne sådan en prop, så vil jeg blive lykkelig. Har du erfaringer med det – hvor lang tid det plejer at vare eller lign. så skriv det endelig.

0

···14 kommentarer ↓

 • Inge

  Mit eneate råd er at få en læge, evt en ørelæge til at se på det, 🙂

 • Lotte

  Gå til lægen, skal også lyde fra mig.
  Har været ørebarn og døjer stadig med ørerne ind i mellem, selvom det er længe siden jeg var barn.
  Måske det skal skylles?

 • Lotte

  Hov, jeg glemte da lige at ønske rigtig god bedring!!
  Lotte altså, hvor er din opdragelse??
  :O)

 • Lene

  Stakkels dig, jeg tilslutter mig ovenstående råd. God bedring til dig 🙂

 • Merete

  Havde samme tur …. efter 6 uger måtte jeg opgive og fik en tid hos øre,næse halslægen…. fik en omgang piller fra hende – mener det var penicillin men en anden slags en den fra egen læge + en næsespray … så kørte det en uges tid mere så var propperne væk og næsen i klar bedring.
  Er stort set ovre det nu men skal fortsætte med næsesprayen næste måned med mente hun….
  Kom du bare afsted ;0) – og go’ bedring

 • Deborah

  Har heldigvis ikke erfaring med ovennævnte, men fra mig skal lyde det samme råd som fra andre. Når det påvirker din hørelse og har varet så længe, så hedder det lægen og henvisning til en ørenlæge. Det er mit råd, og hellere i går end i morgen!

 • Koh-I-Noor

  En tidligere kollega havde lignende problem, og da hun gik til lægen, viste det sig, at en klump ørevoks ligesom var forstenet-agtig derinde. Den blev skyllet ud og så var alle problemer ovre. Kom du hellere af sted og få fundet ud af, hvad det er derinde, der generer.
  God bedring!

 • Sidsel Solhøi

  Jeg hadde det på samme måte og gikk til ørelege. Hun tok hull på trommehinnen min, og vips var alt ok…
  Hun sa at det var mange som kom til henne for å gjøre det, bl.a. når de skulle ut å fly.

  Ikke gjorde det vondt heller, og veldig deilig å høre ordentlig igjen.

  God bedring!

 • Helle K.

  Tak for jeres råd. 🙂 I hører nærmere, når jeg har mere nyt at fortælle…

 • mosekonen

  Og så skal du lige have en god bedring fra mig. Håber det går lidt bedre nu. Knus.

 • Helle K.

  Mosekonen: Tak for din interesse 🙂 Jeg ringede til ørelægen, men der var først tid i marts – så bestilte jeg en tid hos min læge i dag, men hun er blevet syg, så jeg skal ned til praksisreservelægen i morgen 🙂

 • Tina - omme i London

  Soede Helle – jeg foeler med dig, for jeg har haft bihulebetaendelse hele mit liv. Som barn fik jeg zone terapi og det hjalp i mange aar, men ikke evigt. Til sidst blev det saa grelt at jeg for smaa ti aar siden soegte laege. Han gav mig en antihistamine naesespray, som jeg brugte i nok 18 maaneder, inden han endelig opgav aevret og opererede paa skidtet. Jeg er ikke helt sikker paa hvad de egentlig gjorde, men det indebar noget laser og loed drabeligt!

  Forhaabentlig er dit ikke saa galt at der skal en operation til, for der er meget delte meninger om hvor effektiv operationen er, men for hulen hvor er jeg glad for det blev gjort. Det kurerer ingenting, men nu om stunder kan jeg klare optraek til bihuleboevl med et par Sinutabs (http://www.boots.com/en/Sinutab-Non-Drowsy-15-tablets_844950/) og saa er jeg koerende i fransk vask og strygning.

  God bedring!

 • Pi@ Knudsen

  Et gammelt husråd, der er benyttet MANGE gange her i huset, en lille smule madolie i en teske LUNES over en tændstik/lighter el.lign. (Mærk godt efter at det kun er lillefinger varmt) dryp øret en tot vat i – gentag efter behov, det lindrer. Min søn der er “ørebarn” har fået denne kur masser af gange – og undgået dræn 🙂
  VH
  Pi@

 • Helle K.

  Tina: Jeg har selv givet zoneterapi mod bihulebetændelse – og det virkede et stykke tid.
  Jeg orker ikke operation! – jeg skal da prøve de der sinutabs 🙂

  Pi: Min erfaring er, at kulde er bedre end varme til ører… jeg har haft et ørebarn og et “næsten” ørebarn. Mine fik dræn og det virkede fint – de faldt ikke ud, men sad i mega-lang tid. Men tak for rådet.