Fru Nielsens Hverdag header image 2

En sag kan ses fra to sider.

Skrevet mandag d. 14. november 2011 kl. 14:58 og gemt i: [fru Nielsens nye livsstil]

Nu hvor jeg har tabt 25 kg. får jeg kommentarer til min vægt/størrelse næsten hver dag, men jeg må sige, at der er meget forskellige måder at kommentere på.

I sidste uge mødte jeg to kvinder, som begge har tabt en del kilo tidligere – ikke kvinder som jeg før har stillet mig op og snakket med, men kvinder jeg kun er på nik og “hej” med.

Den ene indledte snakken med kommentaren: “Hvordan er det du ser ud?” “Hvad har du gjort ved dig selv?” Jeg kunne kun svare, at ud over at tabe mig, så havde jeg ikke gjort noget. Hun snakkede i et væk og fortalte om alt og intet, samtidig indskød hun flere gange i sine sætninger: “Det holder ikke” (altså mit vægttab). Endelig var hun klar til at gå videre, men skulle lige fortælle at jeg nu skulle passe på, ellers ville jeg blive tynd og gammel at se på. Tak for den – jeg måtte svare, at jeg regnede med at blive ung og slank at se på 😉 Den snak efterlod mig irriteret.

Nummer to indledte sin kommentar med ordene: “Hej Helle nu er jeg altså nødt til at spørge dig, hvad du har gjort for at komme til at se så godt ud” – se det er en anden måde at skabe kontakt på – jeg blev glad 🙂 Hun fortalte, at hun synes, at jeg ser godt ud og det er pænt og mere i samme stil. Til sidst måtte hun vide, hvad jeg virkelig har gjort og da jeg svarede, at jeg bare er begyndt at tænke over, hvad jeg putter ind i munden, grinte hun og sagde: “Tænk er det bare det?”

Begge samtaler varede kun kort tid og var bare snak på overfladen, men der er ingen tvivl om, at nummer to varmede mig helt ind i min tyndere mave 🙂 – ikke at jeg behøver ros af alle jeg møder, men der er vel ingen grund til at stoppe mennesker for at fortælle dem, at de ser grimme ud, at projektet ikke holder og at de kun kommer til at se værre ud?

Uanset om jeg kommer til at se gammel og tynd ud, så fortsætter jeg planmæssigt – det er ikke kun et spørgsmål om udseende, men også om velbefindende.

Jeg kan ikke huske, at jeg nogensinde har gjort noget for mig selv, som har gjort mig gladere 🙂 – men jeg bruger stadig mine formiddags fritimer til at gå en lang tur, så det der med at blogge, læse, skrive og kommentere er en by i Rusland lige nu. Jeg håber, at I alle har det godt 🙂

0

·22 kommentarer ↓

 • Anne

  jo tak, jeg har det rigtig godt…kan jo kun tale for egne vegne… ;D
  Jeg ved sørme heller ikke, hvorfor nogle personer kun kan se/sige det negative..for man får så meget igen, hvis man er positiv og kommer med en venlig bemærkning.
  Så du får lige et kæmpe smil her fra mig 😀

 • Madame

  Det var tankevækkende, Helle – tænk at nogen kan få sig selv til at sige, som den første kvinde. Hvor er det dumt gjort. Men det er dejligt at læse, at du har fået det meget bedre 🙂

 • rejen

  Hvor er det dumt og negativt at sige sådan, istedet for at være positiv..Det er jo ikke kun udseendet det gælder med et vægttab men også helbredet..Jeg synes stadig at det er flot klaret…;D

 • Trine F

  Glad for at høre at du har det godt ;-D , det har jeg også.

  Den første må da være helt vildt misundelig på at det lykkes så flot for dig.

  Tror at dem, der kommer til at se gamle ud ved vægttab, er de der glemmer helheden og kun tænker på vægttab og ikke foretager sig alle de andre ting, der skaber glæden ;-D

  Men godt at man selv kan vælge hvem man vil omgåes, så man kan nøjes med dem, der giver en positiv energi.

  Jeg synes det er fantastisk at læse om at det “bare” handler om at tænke sig om.
  Stort smil herfra

 • A-G

  Nogle mennesker er bare dummere end politiet tillader !!
  Jeg har bare den holdning, at hvis man ikke kan sige noget pænt eller godt – så skal man holde sin KÆFT.
  Herfra får du KUN ros og smukke ord.
  Du er bare for SEJ – og jeg fortæller om dig til mine venner og veninder fordi jeg er stolt af dig.

 • Anette

  Ja det ville være rart hvis folk havde de positive briller på i stedet for de mere negative! Og årh hvor jeg kender det der med at sidde tilbage med en træls fornemmelse efter en samtale. Det er så SUPERFLOT hvad du har gjort og selvfølgelig ser du da hverken gammel eller for tynd ud. Tværtimod!!! Her går det også fint. Jeg er stoppet med noget medicin så nu satser jeg også på at jeg kan tabe de 4-5 kg. jeg gerne vil. Det ene kg. er tabt så det er jo skønt 😉 God uge til dig 🙂

 • Pernille

  Jeg vil bare sige, jeg er imponeret. Det er satme godt gået.
  Selv praktiserer jeg også at overveje, hvad jeg stopper i hovedet. Selvom jeg finder det overraskende let og nærmest åbenbarende, er jeg ikke helt overbevist om, at der er “bare”
  Jeg synes du er sej 😀

 • Susanne

  Er der ikke noget med, at man skal “flette næbet”, hvis der ikke er noget godt at sige? Jeg tager hatten af for din bedrift. Men den må du nøjes med at få her i blogland, for vi mødes vidst ikke på gaden 🙂

 • FruE

  “Røv-bærene” er vist rigtig sure hos de to damer! Forstår ikke, at folk kan få sig til, at opføre sig så usympatiske.

 • Frøskuffen

  Det er simpelthen så flot, at du har kunne, og vi er rigtig rigtig mange, som er misundelige på dig – men dog ikke mere, end at vi vil tage hatten af og bøje os i støvet.

  Den stakkels kone, du beskriver må virkelig have et trist liv fyldt med frustrationer og fyldt med mennesker, som ikke kan lide hende med den opførsel, hun lægger for dagen. Grrr !!¤#

 • joan

  Fortsat held og lykke.
  Den første kvinde du mødte var sikkert bare misundelig!
  Men tænk, hvor meget ord de skaber…..
  Kh Joan

 • Henriette

  Misundelse gør ondt! Her er det man skal sige pyt og gå videre
  Men hvor gør det godt når nogle siger “hvor ser du godt ud” den skal du tage med videre ♥
  Godt du er lidt tilbage :o) Har tænkt på hvor du var blevet af ♥ og så var du “bare” ude og gå – hi hi
  God dag

 • Helle K.

  Anne: Tak og et smil til dig 🙂

  Madame: Helt enig 🙂

  Rejen: Tak – og du har ret 🙂

  Trine: Vi ved det jo godt, at det bare handler om at tænke sig om – ikke? 🙂

  AG_ Det er jeg glad for at høre 🙂

  Annette: Hep – det skal nok gå med de kilo 🙂

  Pernille: JO det er det faktisk – selvfølgelig både hvad og mængden af det 🙂

  Susanne: Nej nok ikke lige… men tak et kram her er også godt 🙂

  FruE: Hun er sølle…

  Frøskuffen: Det er nok det hun har… og mange tak 🙂

  Joan: Man er tilbøjelig til at glemme hvor stor en forskel de rigtige ord gør 🙂

  Henriette: Det kunne jeg heldigvis også, men alligevel lidt irritation. Tak – ja jeg gik og gik 😉

 • Merete

  Hmm… gad vide hvem det var? ;0)
  Jeg ville selvfølgelig bare ha’ kommenteret, hvor godt du ser ud ;0)
  Dejligt det kører for dig og dine gå-ture – solen skal nok komme,når der blir frost mon ikke?
  Hæng i … nu blir’ det jo december hygge …

 • anjoe

  Hæ, ja Helle, der fik du et par forskellige på goddag’en…
  Husker samme fra mange år siden, og det var “dybt godnat”, men der er altid nogle, som mener at skulle fyre lort af!
  Glem første finkelinker, for de ville give dig hotshot; men du er langt i et forløb, som giver en helt anderledes sejr.
  Og skide slankekure, to forskellige højt på strå, der ryger mægtig mange med tiden, suk, og derefter tager de på igen. Det gør du ikke, for du tænker nemlig ikke kun på vægten, men væsentligst på helbredet. Pøj, pøj, videre frem. Knus og kram fra fra anjoe

 • Helle K.

  Merete: Du får navnene ved en senere lejlighed – live 😉 Tak – det er jeg ikke i tvivl om 🙂 December-hygge kommer ikke til at betyde noget for mit projekt – jeg er langt forbi den tid, hvor jeg følte mig fristet 🙂

  Anjoe: Det kan du tro 😉 Ja er det ikke utroligt? – sådan nogle madammer.
  Tak – jeg vil forsøge at huske det næste gang. 🙂
  Hvor er du sød 🙂 Jeg er sikker på, at jeg nok skal klare det- det føles helt rigtigt helt ind i maven 🙂

 • Anja

  Føj hvor er misundelse en grim ting… Det er da klart bare en der ikke selv kan holde vægten… og du er da bare blevet for lækker <3

 • Helle

  Det er sq da lii’godt utroligt, som der findes uopdragne mennesker. Jeg prøver, at lære mine unger ; Hvis ikke du kan sige noget pænt SÅ HOLD DIN MUND. Men Helle, misundelse…..det er en GRIM ting 😉
  Du er dælme så sej og dygtig, og jeg er sikker på, at du er, akkurat lige så TOTAL lækker udenpå, som inden i (bilder jeg mig ind, jeg ved 😉 )

 • Helle K.

  Anja: DET er det – det tror jeg også – og mange tak 🙂

  Helle: Det er en god lærdom 🙂 Det er jeg glad for, at du tror, at du ved 😉

 • Tina - omme i London

  Der er mange maader at sige tingene paa, nogle bedre end andre. Du har det godt og af de billeder jeg har set indtil videre, saa ser du knaldhamrendes godt ud og den stakkels kone ville oenske hun kunne goere det samme. 🙂

 • Inger Bonde

  Thumbs up – and you rock girl 😀 Kæmpekram

 • Mia Folkmann

  Jeg synes, at det er så flot, at du har tabt dig så meget, og jeg synes, at den første kvinde var tankeløs og ja, dum. Jeg ville ønske, at jeg var lige så god som du til at lukke munden, når der var søde sager i nærheden – jeg ved jo ganske udmærket, at det er det, der skal til.

  Det hele har ikke nødvendigvis med udseendet at gøre, men med velvære og livskvalitet. Hatten af for dig! 🙂