Fru Nielsens Hverdag header image 2

Strikkerier.

Skrevet tirsdag d. 15. januar 2008 kl. 09:51 og gemt i: [strik]

Det er så dejligt, at blive inspireret. Hos Liselotte fik jeg igen lyst til at prøve kræfter med vanter, ikke så avancerede og flotte med mønster og alting som Liselotte, men bare det er komme igang igen, det er godt. Desværre er min hukommelse vist ikke helt på toppen, jeg troede, at jeg kunne huske, at lave en tommeltot med kile og sådan, men jeg har vist taget for heftigt og for hurtigt ud…. jeg overvejer, om jeg skal fortsætte eller begynde forfra, som I kan se, har jeg også forsøgt at tage ind og ud på oversiden af vanten, for afvekslingens skyld – det så jeg også hos Liselotte, jeg har altid kun strikket vanter med ribkant og så derudaf med glatstrikning. Afveksling er godt!

Djævlehuen fandt jeg hos Gro – efter råd fra andre bloggere, den er nem og fin. Den første jeg strikkede, den med mønster, blev slatten og lidt underlig, men jeg regnede med, at det var fordi det var den første, så jeg kastede mig ud i endnu en, men jeg er ikke helt tilfreds, den er bulet der hvor jeg tager ud… Selvfølgelig har en kaffedåse ikke verdens bedste pasform, men jeg gad altså ikke gå i kælderen efter en håndbold 🙂 Måske forsøger jeg mig igen senere. “Baby” er endnu ikke kommet til verden, og det er vel ok at fortsætte produktionen, når han/hun er født?

0

·11 kommentarer ↓

 • Lene

  Hold da op Helle, hvor du får produceret. jeg er gået helt i stå med strikkeriet, har ikke rørt det i meget lang tid.

 • Janne

  Små huer kan man ikke få nok af i denne tid, så forsæt du bare. Det er så dejligt med små projekter der er færdig inden man får set sig om. Vanter har jeg prøvet med uden held. Jeg har en drøm om flotte mønsterstrikkede vanter

 • Helle K.

  Lene: Det kom over mig sådan lige pludselig 🙂 Det er hyggeligt, når først man er i gang, men jeg skal i hverfaldt have bare lidt overskud for at kunne koncentrere mig. Bare vent lysten vender tilbage. 😉

  Janne: Små projekter er også mine favoritter, selvom jeg faktisk fik strikket to trøjer til mig selv sidste vinter. I år kan jeg mærke, at jeg skal holde mig til småtterierne. Jeg drømmer også om nogle vanter med mønster, men nu må jeg lige få styr på tommeltotten først. 🙂

 • Helle

  Du er godt nok dygtig, Helle. Ville ønske, jeg kunne holde til at strikke. Mine hænder/arme er ikke “specielt vilde” med de bevægelser. Det går bedre med at hækle. Så jeg begyndte på et “bølge tæppe”, men har lige konstateret, at den tiltænkte form er udeblevet. Tror nok det ender med at blive trekantet, hvis jeg fortsætter, haha. Kan du se det for dig…

 • Helle K.

  Helle: Et trekantet tæppe – det er noget helt nyt, det bliver et stort hit 😉 Jeg har ikke kunnet strikke i en del år, men pludselig sidste år opdagede jeg, at jeg igen kunne, så det nyder jeg og er meget glad for. Indimellem er der dage, hvor det er umuligt, så lader jeg bare være… 😉

 • Mona

  Det er nogle søde små huer du har fået lavet..Dejligt med de små projekter, der hurtigt er færdig:-)

 • conny

  Åh, hvor jeg husker de djævlehuer. Babyer er bare så søde med dem på. Men det er jo både år og dag siden sidst…
  Godt du fik en opskrift.

 • Helle K.

  Mona: Tak – ja det er hyggeligt og overskueligt.

  Conny: De ligner små søde djævle… ja Gros opskrift er rigtig go’

 • Helle Koed

  Ahhh.. det er SÅ fint! 😀
  Ville ønske at jeg havde de ævner og tolmodighed 🙂
  Men nej, jeg må “nøjes” med at betragte dine fine huer og vanter 😉

 • Lucas

  Fin blog, må vist anbefale den til min mor 😉

 • Helle K.

  Helle: tak – det kan læres, eller også kommer det med alderen 😉 Du er velkommen til at kigge. 🙂

  Lucas: Tak – din mor vil være velkommen. 🙂