Fru Nielsens Hverdag header image 2

Efterårsfarver.

Skrevet torsdag d. 23. september 2010 kl. 07:31 og gemt i: [efterår]

Det gik lige pludselig op for mig,
at farverne er skiftet…
De er blevet brune, gule og mørkegrønne,
sådan efterår på den fede måde.

Når man sådan vader rundt i den samme sump den samme hverdag,
så kan man let overse forandringerne.

At bladene og træerne  ser anderledes ud burde ikke komme som en overraskelse,
men det gjorde det altså 🙂

Det gik lige pludselig op for mig, at svampene er fremme og skal fotograferet NU, hvis det skal være mens de ser nogenlunde hele og pæne ud.

Håndværkeren har fortalt mig om et sted med nogle fantastiske røde fluesvampe,
måske skulle jeg køre en tur syd for Mariager Fjord i weekenden?

Eller ER det for langt for et billede?

Måske skulle jeg nøjes med, at lede der hvor jeg fandt en lille en sidste år… jeg skal under alle omstændigheder huske, at jeg skal fjerne græsstrå og smågrene inden – men jeg har svært ved at se dem 😉

0

····8 kommentarer ↓

 • Catarina

  Hi hi to sjæle en tanke – jeg var også ude og fotografere svampe i går. Det er nogle super flotte billeder du har fået tager at nogle helt fantastiske svampe. Den der store er da vildt flot – kunne godt ligne en dejlig lænestol. 🙂

 • Mia Folkmann

  Der er så mange smukke motiver i naturen lige nu. Svampe er ét af dem, men her hvor jeg er, er løvet nu ikke så gult endnu. Det kommer helt sikkert! 😉

 • Helle K.

  Cat.: Tak 🙂 ja det har du da ret i, det havde jeg ikke lige set 🙂

  Mia: Det kommer hurtigere end du aner 🙂

 • Madame

  Det er nogle fantastisk smukke billeder, Helle, og jeg er spændt på, om du kører så langt for at fotografere røde fluesvampe 🙂 Jeg har ikke set nogen her og ville selv cykle meget langt 😉

 • Anja

  der er nogen rigtig flotte fluesvampe ude ved stabelpladsen 😉

 • Helle K.

  Madame: Måske gør jeg det… i bil 😉

  Anja: DER vil jeg gå ud, det kan jeg lige overkomme 🙂 Tak.

 • A-G

  Svampe – vi æder dem !!
  Jeg har samlet Stor trompetsvamp i går sammen med min nabo – det er hende der er hjernen -altså svampe-hjernen ;0) – for ca. 2-3 uger siden fandt vi rigtig mange Brunstokkede rørhatte. Vi måtte være to til at bære kurven – så mange var der. Og så lige lidt blær – gik på jagt alene og fandt flotte, flotte Karl Johan – de er alle tørret og står og pryder i glas i køkkenet.
  Her i Nordsjælland har der været bunker at Rød fluesvamp – et fantaskisk syn – skovens flotteste svamp!!

 • Helle K.

  AG: Velbekomme 🙂 Jeg samler ikke, så ville jeg hurtigt få taget livet af hele familien 😉