Fru Nielsens Hverdag header image 2

Ingen roser uden torne.

Skrevet mandag d. 7. september 2009 kl. 12:24 og gemt i: [Ikke kategoriseret]

torn_070909

Når jeg klipper de visne roser, har jeg selvfølgelig kameraet i lommen 🙂

Mine tanker har kredset om og arbejdet med “overgangsalder” idag.
Jeg hørte emnet vendt og drejet i “Formiddag på 4’eren“. Det var interessant nok, men jeg lærte ikke noget nyt – sådan er det jo med den slags emner 🙂

Jeg er tæt på 47 år, og kan snart være i nærheden af at skulle mærke besværlighederne på min egen krop.

Jeg får indimellem nogle svedeture – både dag og nat, hvor trøjen skal af eller dynen skal vendes. Det er nok den spæde start, selvom min menustration stadig er som et urværk.

Jeg ved selvfølgelig ikke hvordan det bliver, men jeg håber, at jeg kommer igennem overgangsalderen, som jeg har levet med min cyklus igennem 35 år. Det har været nemt at leve med den – jeg har aldrig døjet med smerter eller andre besværligheder.

Jeg ved allerede nu, at jeg er ineresseret i, at klare turen uden hormoner. Jeg har spist p-piller i mange år, da jeg var ung – så jeg har fået min andel af hormoner, og føler ikke trang til flere… jeg ved også, at jeg er rimelig god til at “leve med tingene som de kommer”, så jeg håber, at jeg kan klare mig med flere lag tøj – så jeg kan tage en bluse af. 🙂

M.h.t. at miste den faste og flotte krop, så har jeg vænnet mig af med den for længst – medicinen jeg spiser har betydet en hel del kilo her og der.

Spørgsmålet om at virke attråvædig, så tror jeg også, at det er et spørgsmål om forholdet til ens krop – og forholdet til ægtefællen og sexlivet – eller mangel på samme.

Ændringer i temperamentet – tjah der har jeg også været – hvis man har det ondt, så bliver man ond, som psykologen i radioen sagde… og jeg har jo haft ondt i snart 10 år, men heldigvis har jeg v.hj.a. psykologsamtaler på Smertecentret fået styr på det – i hvertfald det meste af tiden 🙂

Nu vil jeg sætte mig med mit strikketøj og vente på overgangsalderen – med åben pande 🙂

Eller måske skal jeg bare sidde og vente på ældste, som ringede og fortalte, at hun har købt “Mænd der hader kvnder” – og jeg må låne den. 🙂 Hvis hun bliver færdig med at læse, så tager hun en svip-tur hertil sidst på eftermiddagen.

Det er dejligt, at ældste er kommet igang med studiet og det virker som det helt rigtige valg, hun har truffet. Som det ser ud lige nu, så skulle det ende med at hun bliver can.mag i medievidenskab med journalistik som tilvalg – om 5 år.

Hvor ville jeg ønske, at en lærer eller en anden havde taget mig i nakken – eller hånden – og havde fået mig igang med at læse, da jeg var ung og havde evnerne.

God og dejlig dag til dig 🙂

0

·



9 kommentarer ↓

  • Henny

    Man hører meget om overgangsalder. For nogle bliver det nærmest en ny identitet eller en livsstil. Selvfølgelig er der nogle kvinder, der har meget besvær med “overgangen”, men jeg vil nu godt have lov til at sige, at det også kan foregå uden, at man lægger ret meget mærke til det. Sådan har det været for mig.

  • Helle K.

    Henny: Jeg er overbevis om, at du har ret. Jeg tror også, at mange mænd har en snert af, at de putter kvinderne ind i boksen “overgangsalder”, hvis hun udviser tegn på, at hun er træt af ham, tingenes tilstand, børnene, forældrene eller alt muligt andet. Som barn har jeg hørt kvinder blive omtalt – mens man rystede på hovedet – som mere eller mindre tossede og nu skal de snart indlægges, mens jeg undrede mig og tænkte, at hvis det er sådan at være kvinde, så bliver jeg vist også skør eller noget der ligner.

  • Madame

    Jeg tror, det er medicinalfirmaerne, der har opfundet alle disse gener, man kan læse om, og som de synes, man skal have piller for. Det er jo ikke værre end at være teenager og skulle vænne sig til en masse nyt rent kropsligt.

  • pernillepaa1

    Her på det sidste har jeg også tænkt meget over overgangsalderen da det ikke ville være mærkeligt hvis den kom nu. Jeg har haft svedeture og tænkt nu må den da være på vej. Jeg talte med min læge om det fornyligt, men han mente ikke at jeg var på vej, da min cyklus kommer til tiden. Jeg tror ikke at jeg skal have nogle hormoner, men nu må vi se hvordan det hele bliver. Jeg går også ind til den med oprejst pande 🙂

    Knus

  • A-G

    Kan fortælle at det ikke er medicinalfirmaerne der har opfundet generne ved overgangsalderen – er i gang med 4. år med svedeturer. Sjovt er det ikke. Tænk jer feks. at stå der i kø ved kassen i supermarkedet og så pludselig må smide jakken fordi der blive 100 gr. inden i kroppen og sveden prypper fra panden, og folk kigger på en og tror måske at man er syg. Jeg har lært at sige : Pyha, fik lige varme – det er noget med alderen. Og så får de et lille smil ( alt imens man tørre sveden af panden )
    Helle jeg håber for dig at du slipper lettere over det end jeg har gjort.
    A-G

  • Lene

    Der er dem som AG der mærker meget til det og så er der andre inklusiv mig selv som mærker lidt til det.

    Men mændene skal ikke forsøge at sætte os i bås! 🙂

  • Helle K.

    Madame: Det tror jeg så ikke, du har ret i – jeg har set for mange rødkindede kvinder med sveden drivende 🙂

    Pernille: Jeg har jo også vedture, men en cyklus som et urværk – men jeg tror alligevel, at det er staren – det har jeg ihvertfald læst, at det kunne være. )

    AG: Er det kun 4 år? Jeg synes efterhånden, at du har smidt tøjet i mange flere år – vi talte om det iaftes og Lasse og jeg blev enige om 10 år -;) jeg håber, at jeg kan håndtere svedturene – jeg skal ihvertfald ikke på arbejde og svede.

    Lene: Ja der er vist meget forskellig måde at komme igennem det på. Jeg håber, at klare det med mindre gener.

    Mændene skal bare pakke sig 😀

  • Maj-Britt

    Netop hjemkommet fra Gyn. var det pudsigt efter pludselig indskydelse at klikke ind “på dig”! Jeg kan helt følge dig. Man kan godt lære at leve med det man har, langt hen ad vejen. Jeg var ikke interesseret i Gyns piller og hvad ved jeg, når bare jeg fik en forklaring på mit besvær og smerter. – altså ikke alvorlig sygdom. Men der kan selvfølhgelig komme et tidspunkt, hvor man ændrer mening 🙂 Den der med ondt og ond, er egentlig meget god at have i baghovedet..Tak for den oplysning. Og ja, at have en go`mand er jo guld værd. Har i øvrig lige læst en eller anden (mandlig) sexolog sige noget om, at mænd slet ikke er så interesserede i vores “perfekte” udseende, som vi selv tror. Den dag blev jeg rigtig glad! Jeg sender noget af glæden videre ud til dig og de andre kvindfolk her på siden…

  • Helle K.

    Maj-Brit: Jeg tror, at man/jeg kan leve med meget, hvis jeg ved, hvad årsagen er. Jeg undrer mig nogle gange over, at han stadig er vild med mig, selvom jeg er som jeg er og ser ud som jeg gør 🙂