Fru Nielsens Hverdag header image 2

Kære DSB

Skrevet lørdag d. 6. juni 2009 kl. 11:36 og gemt i: [yngste]

vælg konduktører med hjerte – tak 🙂

Igår skulle yngste besøge storesøster i Århus.
Det var første gang, han skulle tage toget alene.
Jeg købte et klippekort, fordi jeg så kunne købe til både frem- og tilbageturen.
Jeg gik hjem og gik i bad, da han var sendt afsted.
Kort tid efter ringede yngste til sin storebror – konduktøren havde smidt ham af i Hobro, da klippekort kun gælder i Nordjylland – man kan kun køre til Århus på en billet…
Storebror sagde, at han skulle ringe til storesøster, som stod i Århus og ventede.
Storesøster blev meget vred og trampede ind på Århus Banegård, hvor hun spurgte, hvad meningen egentlig var…
Damen blev helt bleg og sagde: “Har han smidt ham af toget, det må vi slet ikke… normalt må jeg ikke ringe direkte til toget, men det gør jeg alligevel – hun ringede direkte og fik overbragt en besked til togføreren om, at konduktøren skulle have en reprimande”
Bagefter fik hun kontakt til et lyntog, som var på vej sydpå.
De fik til opgave af få yngste med fra Hobro til Århus – uden betaling.

Heldigvis gik det hele nogenlunde godt – fordi yngste ikke er pivet og ikke blev bange.

Jeg tænker bare på:

Hvis nu det havde været om aftenen, havde konduktøren så også smidt ham af toget?  – Det er jeg faktisk overbevist om, at han havde.

Hvis nu yngste ikke havde haft en mobiltelefon, hvad så?

Der er ingen tvivl om, at JEG kvajede mig og sendte ham afsted med forkert billet, men konduktøren kunne da se, at vi havde betalt, selvom billetten ikke var ok syd for Hobro – kunne de så ikke have lavet den om? Kunne de ikke have sendt en bøde til mig? Kunne de ikke havde udvist lidt medfølelse og have gjort alt muligt andet, end at smide ham af toget?

Yngste er 12 år og han ligner ikke en hooligan eller en ballademager, så jeg forstår ikke, hvorfor han skulle behandles som sådan…

0

·14 kommentarer ↓

 • Gitte

  Det er da godt han ikke er pivet. Jeg vil have gjort det samme, for det er billigere med klippekort. Jeg forstår godt du er frusteret.

 • Anne

  Aii Helle det er ikke i orden…man skulle gerne kunne sende sine børn afsted..og så forvente at DSB hjælper ifald man har købt en forkert billet…siger jeg der om 5 minutter sender min yngste afsted mod KØbenhavn, med en billet købt over nettet 🙂 bare jeg nu har tastet rigtigt 🙂

 • Anette

  Jeg synes virkelig det er trist at DSB kan finde på at sætte børn af toget fordi deres billet er forkert. Det er jo ikke fordi I på nogen måde ville snyde – billetten var der – den var bare forkert. Helt ærligt!!! Kunne de ikke have givet ham/dig et girokort på merudgiften i stedet for at sætte et barn af toget.

 • Sifka

  Pivet eller ej, det er i og for sig underordnet. Jeg har oplevet lignende så mange gange. Voksne der snyder, voksne der springer over, voksne der lyver, voksne, der tror at børn er følelsesløse individer, der hverken kan høre eller se.

  Ude i den virkelige verden findes der heldigvis stadig stakkevis af fornuftige og høflige børn og unge, men desværre mødes de ofte med nedladenhed og dumhed fra såkaldte voksne mennesker, og jeg bliver skide irriteret, hver eneste gang!

  Og ja, der findes også ballademagere og andet godtfolk, men de har jo ligesom opsnappet tingene fra nogen, der var betydelig større end dem selv (læs:voksne).

  Pyha, jeg blev sur der på jeres vegne:(

 • Karin

  Dette er chokerende læsning….

  Yngste er 12 år. Han er et barn.

  Godt de ældre søskene kunne handle, nu du stod under bruseren. Det beviser, de alle 3 har handlekraft, og tillid til hinanden, det er stærkt gået.

  Håber du har sendt ovenstående indlæg til DSB ris/ros.

  Du har jo både konduktøren der skal have ris, og den søde ekspedient ældste tog kontakt til, der skal have ros.

 • Bambi72

  Det var åbenbart meningen at første gangs kørende med DSB i går skulle have en oplevelse de sent glemmer…
  Jeg sendte også Liv afsted… Hun kom til at sidde i kø, men der blev ryddet op efter en person-påkørsel… Heldigvis ikke det tog hun var med….
  Men noget af en oplevelse….
  Stærk handling af søskende og ekspedienten 😀

 • Helle K.

  Karin: Det havde jeg ikke, men nu har jeg sendt det til DSB 🙂

  Bambi: Det var det forsinkede tog som han var med – det var forsinket her p.g.a. personpåkørsel nord for os …

  Det er dejligt, at de udviser handlekraft og tager hånd om hinanden – men det var jeg nu aldrig i tvivl om 🙂

  “Damen” i Århus var også en god oplevelse 🙂

 • Pernille

  Hold da op! Det er rystende at det kan ske.
  Godt der kom en fornuftig ende på det 🙂

 • Jette

  “Suk”…… det er dog utroligt… hvad man bliver udsat for….

 • Hanne Ewald

  Nej hvor er det strengt – skrigende strengt
  Men netop som du siger I havde købt og betalt en billet ! så helt ærligt !
  – selv er jeg en gang kommet til at gå ombord på toget uden at stemple da jeg ikke hæftede mig ved hvad jeg fik udleveret da jeg købte en billet ! – det var et klippe kort!
  (Ja, jeg tager nok toget ca hvert 10’ende år !! )
  Jeg blev bare bedt om at få bragt orden i tingene ved førstkommende station. Meget mere rimelig opførsel fra konduktøren ! Noget ligende kunne vel have været gjort i jeres tilfælde.
  Jeg synes du er uden skyld, bebrejd ikke dig selv og heldigvis gik det godt ! Godt dine unger er så selvhjulpne og stærke !

 • Lene

  Jeg håber den konduktør får en alvorlig reprimande, havd bilder han sig ind?

  Og så er det godt at jeres børn er handlekraftige 🙂

 • kagekonen

  Jeg er rystet! Det er fa***** ikke i orden det der… godt at storesøster er så handlekraftig og godt at damen hos DSB i Århus kunne og ikke mindst ville hjælpe.

  Håber at han trods alt har haft en god tur ned til sin søster.

 • Lise

  Phew siger jeg bare – ski da godt du har opdraget hende tøsebarnet til at sige sin mening!

 • Tina - omme i London

  Stort klap paa skulderen til dig, fordi du har opdraget dine boern til at tage vare paa hinanden og sig selv. Mht konduktoeren, saa maa det vaere en der er foedt voksen og aldrig selv har vaeret barn. Godt der var et andet fornuftigt menneske i DSB ogsaa. 🙂