Fru Nielsens Hverdag header image 2

Han ved vel, hvad han taler om…

Skrevet onsdag d. 29. oktober 2008 kl. 17:47 og gemt i: [muskelgigt]

Jeg har faktisk svært ved at tro på, at jeg har muskelgigt.

P.g.a. dette:

Hvem er særligt i risikogruppen?

Sygdommen forekommer kun hos ældre, oftest over 70-års alderen og er som anført ekstrem sjælden før 50-års alderen. Kvinder får sygdommen dobbelt så hyppigt som mænd.

Og dette:

Hvad er symptomerne på muskelgigt?

De vigtigste lokalsymptomer muskelsmerter, som rammer nakke/skulderåget, overarme og sæde/lår. Herudover er træthed ofte et udtalt symptom. Ved arteritis temporalis er hovedpine (ofte i tindingen), smerter ved tygning og synsforsyrrelser karakteristiske symptomer.

Jeg har jo udtalte smerter i hænder og fødder, derfor undrer jeg mig.

Nå jeg må gå ud fra, at rheumatologen ved hvad han taler om og prøve behandlingen, som består af Prednisolon i 1 måske 2 år – lange udsigter.

Derudover har jeg D-vitaminmangel og skal spise vitaminer og tage solarie 1 gang om ugen i vinterhalvåret.

Nu kan jeg så tænke lidt over det.

114 kommentarer ↓

 • Perle

  Jeg skal ikke gøre mig klog på dette, men håber virkelig, at den nye medicin vil hjælpe 🙂

 • Gitte

  Jeg håber virkelig det hjælper dig, jeg føler med dig. Jeg krydser finger for at det hjælper dig.

 • Tina Poulsen

  Jeg kan da godt forstå du liiiige skal tænke lidt over den 🙂 Det ville ikke have været mit første bud. Men bare behandlingen så hjælper 🙂

 • Tina Poulsen

  og hey… solarie en gang i ugen, ville jeg da også gerne have på recept 😉

 • Lene

  Helle, min svoger havde også smerter i hænderne. Håber du mærker bedring som han gjorde.

 • Mette

  Jeg har en veninde, der i perioder havde rigtig ondt i specielt fingrene. Der gik ret lang tid før de fandt ud af at hun manglede d-vitamin i stor grad. Så fik hun nogle indsprøjtninger med d-vitamin, og siden har jeg ikke hørt noget til smerterne, så det virkede. Jeg vil da håbe, at det også kan hjælpe dig.

 • Helle K.

  Perle: Nej heller ikke jeg, men det var lige de første tanker 🙂 Jeg håber også 🙂

  Gitte: TAK 🙂

  Tina: Hvis det har været svært at stille diagnosen fordi sygdommen ekstremt sjældent rammer så unge mennesker og samtidig er den svær at spotte, så er det jo ikke underligt, at det har varet længe med diagnosen… men jeg håber sådan,a t behandlingen hjælper.

  Lene: Jeg håber så meget 🙂

  Mette: Lægen fortalte godt nok, at d-vitaminmangel kan give smerter, men det varer 3-6 måneder inden bedringen viser sig, hvis man spiser ekstra vitaminer. Jeg håber, at både d-vitaminerne og behandlingen af muskelgigten kan give mig et smertefrit liv.

 • Anette

  Håber det kan hjælpe dig Helle! Forstår ikke helt om din fibromyalgi-diagnose er forkert? Krydser fingre for at du kan komme tilbage på job! Det ville være skønt!

 • Helle K.

  Anette: Tak 🙂 Jeg ved ikke om den er forkert. Rheumatologn i Aalborg sagde, at muskelgigt ofte bliver forvekslet med fibromyalgi – hvis man er yngre og symptomerne ikke rigtigt passer. Jeg håber det, for fibromyalgi kan ikke helbredes, men det kan muskelgigt. Nu må jeg bare håbe og spise de forb….. piller i 1-2 år. Jeg ville så gerne tilbage. 🙂

 • A*nom.

  Dit indlæg gør mig lidt klogere og alligevel ikke..

  Jeg er en ung pige, der har mange smerter i arme og ben, fødder og hænder ligesom det sidder i musklerne. Blodprøver viser tegn på noget gigt, men jeg har ingen ledsmerter osv.

  Jeg også selv for nogle måneder siden haft D-vitamin mangel.
  Jeg tænker: Lider vi to af det samme? Min læge kan overhovedet ikke finde ud af hvad det er, ikke engang sygehuset kan.

  Jeg tror heller ikke på muskelgigt; Ligesom du ikke gør.
  Er virkelig frusteret! Håber du snart finder ud af havd du har, for du er sikkert lige så frustretet.

 • Helle K.

  Hej A*nom. Det kunne lyde som det samme, men jeg nu mange ledsmerter 🙂 Lige nu siger lægerne på Rheumatologisk afd. at blodprøverne peget på forskellige gigtsygdomme og lægen lovede, at han blev ved, indtil han fandt diagnosen 🙂

 • jan munkholm

  52 år har haft ploblemer i 2 år med mange smerter, men har nu fået konstanteret
  muskelgigt . betændelse i blodårene og starter i dag med binyrebarkenom.
  de havde ikke tænk på sygdommen fordi jeg var ikke var så gammel.

  de siger jeg vil blive rask om et ca. så de håber jeg da på der er selvfølgedig en del bivirkninger men det går nok hvis man har udsigt til at blive rask.

 • Helle K.

  Hej Jan.

  Det er altid godt at få et navn sat på det man fejler – det giver en form for ro – også selvom der er lange udsigter til helbredelse.
  Min svigerinde har haft muskelgigt for et par år siden – hun er idag fuldstændig rask og medicinfri 🙂
  Held og lykke med behandlingen.

 • jhl

  Hej.

  Jeg ved godt dette er længe efter dit problem. Men måske du stadig har et problem som jeg der nu er gået ud med “ingen diagnose” 99% sikkert ME.
  Store match med GBS (CIDP) hvis du med tiden har fåer yderligere problemer. Håber du har det fint i dag.