Fru Nielsens Hverdag header image 2

Jeg roser lige mig selv

Skrevet mandag d. 18. marts 2019 kl. 09:26 og gemt i: [Ikke kategoriseret]

Jeg skriver efterhånden kun, når jeg har været hos lægen, men alt/den smule jeg oplever, deler jeg på Instagram, og så er det jo ikke nødvendigt at tærske langhalm på det her.

Endnu et lægebesøg er overstået.

I onsdags skulle jeg have taget en blodprøve, så jeg kunne få målt mit blodsukker. I december fik jeg jo 3 måneder til at få styr på det, efter jeg havde fået konstateret diabetes 2 og ikke kunne tåle medicinen. Sygeplejersken som tog blodprøven, var noget afdæmpet i sine forventninger. Hun mindede mig om, at når diabetes 2 er arveligt betinget, så kan det være meget svært at styre, hvis man udelukkende bruger sig selv og ikke medicin, men som hun sagde, et lille fald er bedre end intet fald, så jeg håbede det bedste.

Fredag var jeg så hos min læge, og hun var helt oppe at køre, hun sagde, at jeg skulle klappe mig selv på ryggen og tage i mod al den ros hun gav mig.

DET ER NEMLIG LYKKEDES AT FÅ MIT BLODSUKKER NED PÅ NORMALT NIVEAU IGEN!!! 🙂 udelukkende med ændring af kosten. Jeg spiser alt, men tænker over hvor meget og hvor tit jeg spiser fx kager og slik.

Jeg har stadig diabetes 2, men nu er det under kontrol. Mit blodtryk er også finere, og jeg har det generelt bedre.

Mht allergitesten, jeg skulle have taget i februar, så blev den udskudt til maj pga influenza – hvor jeg var hundesyg, og kunne jeg blev mindet om, at jeg altså har fået astma, og den ikke er under kontrol. Jeg havde to (især den ene) nætter, hvor jeg troede, at jeg blev kvalt. Lægen trøstede mig med, at hvis jeg ikke havde været influenzavaccineret, så havde det måske været endnu værre – selv om jeg slet ikke kan forestille mig, at det skulle kunne være det.

Lørdag aften fik jeg en allergisk reaktion, og jeg har været ved at indkredse, hvad jeg spiste. Jeg er kommet frem til, at det nok var lagkagepynten (små røde hjerter).

Tak for denne gang.

7

··5 kommentarer ↓

 • Lene

  Hvor er det bare godt klaret, Helle. Så håber jeg at de også snart får fundet ud af din allergi.

 • Madame

  Tillykke Helle – hvor er det flot, at du har fået dit blodsukker ned på normalt niveau ved at ændre kosten!

 • Henny Stewart

  Nu skal man aldrig fratage folk muligheden for at rose sig selv, for det kan jo være nødvendigt, især hvis ingen andre vil …

  Men en enkelt, løs betragtning om diabetes og voksne mennesker:

  a) Diabetes-diagnosen gives som bekendt som et resultat af en blodsukkermåling. Langtidsblodsukkeret skal ligge under 7 på den gamle skala. Jeg kan ikke huske den nye.

  b) Blodsukkeret hos voksne mennesker kan bringes ud af orden af andre sygdomme.

  c) Har man en gang fået diagnosen diabetes, kan man på ingen måde slippe af med den igen.

  Dette er, hvad jeg har erfaret på egen krop. Efter min kræftoperation i ’12, var der stort set ikke uden alting i vejen med mig. Herunder også mit “langtidsblodsukker” (anførselstegnene er fordi, de fastlægger det ud fra en enkelt måling, hvordan det så er muligt med noget permanent). Efter den ene gang, hvor mit blodsukker ganske rigtigt var helt galt afmarcheret, er det ikke lykkedes dem at fange mig med forhøjet blodsukker en eneste gang. MEN fordi man altså ikke kan komme af med en diagnose, man en gang har fået, så har jeg, iflg. loven og profeterne, nu diabetes 2. Det er ikke noget, jeg tager mig af eller tager specielle hensyn til, bortset fra, at jeg alligevel undgår hurtige kulhydrater så vidt muligt, fordi jeg har en tendens til at få dumpingsyndrom af det. Dumpingsyndrom er der mig bekendt ikke nogen, der frivilligt opsøger.

  Når mit blodsukker den gang sagde “diabetes”, var det, efter min mening, fordi de fleste af mine organer var ved at sætte ud den gang. Som sagt: Der var ikke uden alting i vejen.

  Jeg ved ikke, om du kan bruge anekdoten til noget, det står dig helt frit for. 🙂

 • Karin

  Dejligt når langtidsblodsukkeret er under 48 for os der har fået diagnosen type 2, så er det fordi vi passer på os selv. Derfor er et klap på skulderen og masser af ros vigtigt.