Fru Nielsens Hverdag header image 2

Her må bandes

Skrevet torsdag d. 27. december 2018 kl. 17:53 og gemt i: [sygdom]

Udelukkende sygdomme.
Spring over hvis du ikke orker – jeg orker faktisk ikke engang selv at læse om det.

Siden september har det hele kørt af helvede til.
Jeg ville egentlig skrive om det, når jeg havde styr på tankerne, men der kom hele tiden nye ting til …

I slutningen af september fik jeg tjekket min allergi på Aalborg sygehus.
Først var jeg inde hos en sygeplejerske, som skulle lave div. undersøgelser, så lægen kunne gå direkte til sit, hun målte min lungekapacitet, kiggede på mig og spurgte: “Er du klar over, at din lungekapacitet kun er på 60%?”, og det måtte jeg sige nej til. Jeg fik div. medicin, ventede lidt og blev tjekket igen, og så konkluderede hun, at jeg helt sikkert havde en ubehandlet astma – bygget på at jeg har haft astma som spæd, og egentlig har døjet med eftervirkninger lige siden. Min mor har fortalt, at jeg altid ville gå bag hende, når det blæste, fordi jeg ikke kunne få luft, og sådan har jeg det egentlig stadig. Jeg bliver let forpustet, men troede, at det skyldtes dårlig kondition i almindelighed.
Jeg fik div. astmamedicin udleveret og har brugt det siden.
Jeg snakkede med lægen om allergien, og endte med at få fjernet den medicin jeg tog dagligt, i stedet fik jeg en Epi-pin og en henvisning til Aarhus, hvor jeg skal til i januar.

I starten af december skulle jeg til min egen læge til det årlige tjek. Hun kunne fortælle, at jeg har fået/udviklet type 2 diabetes. Jeg fik medicin, men i løbet af få dage blev jeg hundesyg, så det kan jeg (heller) ikke tåle. I stedet er jeg gået i gang med en livsstilsændring (igen), jeg spiser ikke slik og kager og jeg drikker ikke alkohol, og så tænker jeg over alt andet, jeg putter i munden. Jeg har fået 3 måneder til at få styr på mit blodsukker og mit blodtryk, inden vi ser på andre behandlingsmuligheder.

For en uge siden skulle jeg tjekkes endnu engang på Gynækologisk afdeling. Alt er fint, men jeg ryger ud og ind af kræftpakken, og det tærer temmelig hårdt på mig – ikke mindst oven i det andet, så nu er jeg indkaldt til at få fjernet livmoder, æggestokke og æggeledere i april.

Dette var et hurtigt pip fra mig. I løbet af et par dage skriver jeg noget positivt – vent bare 🙂

6

···7 kommentarer ↓

 • Catarina

  Øv øv øv Helle, det er jeg da rigtig ked af at høre. Jeg håber du/I får styr på det hele. Krydser finger. Klem fra Fyn

 • Lotte

  Årh pis, Helle det er træls! Delt bedste herfra!

 • Karin

  Øv det er så meget øv for dig. Håber virkelig du får styr på dit blodsukker/tryk.
  Fik lige en tanke, var det metformin du fik? Det kan jeg heller ikke tåle, har nu fået insulin, Victoza, det er vildt dyrt, men det kan jeg tåle, og det i en kombination med livsstilsændring.
  Pas godt på dig selv.

 • Helle K.

  Catarina: Mange tak – jeg gør, hvad jeg kan 🙂

  Lotte: Tak – ja, det er noget pis 🙁

  Karin: Tak – det håber jeg også, jeg gør, hvad jeg selv kan gøre. Ja, det var Metformin – jeg vil prøve at fremlægge det for lægen, du skriver, indtil videre satser jeg på, at jeg kan klare det ved at undgå sukker, nu ser vi om 2 måneder.

 • Lene

  Øv hvor er det barsk, Helle. Håber at de mange gode vaner hjælper dig på vej.

 • conny

  Her kan man da sige, at én ulykke sjældent kommer alene. Jeg er imponeret over, at du “bare sådan” smider sukker og alkohol – jeg ved ikke, om jeg kunne tage sådan en kold tyrker; men alternativet er heller ikke tillokkende.
  Held og lykke, Helle, jeg håber 2019 viser sig fra sin gode side.

 • Helle K.

  Lene: Det er hårdt, men jeg skal nok få styr på det hele!!

  Conny: Det er ikke svært. Jeg drikker stort set aldrig alkohol og sukker, kan jeg sagtens skære ned på/undvære.