Fru Nielsens Hverdag header image 2

Godt, gammelt husråd søges.

Skrevet onsdag d. 16. januar 2013 kl. 08:25 og gemt i: [mad]

Vi har haft nogle diskussioner i familien uden at finde en løsning, så nu spørger jeg jer:

Vi køber altid øko-æg på landet – fordi de smager bedst, men det er ikke altid let at hårdkoge dem og bruge dem til madpakken den første uges tid.
Skallen hænger fast og de går i stykker, når man (læs: håndværkeren og mellemste) smører madpakker om morgenen – og så vågner jeg og kan høre dem bande over æggene – og det er da synd, hvis der findes et godt råd.

Så skriv gerne en kommentar, hvis du har et råd.

PS: Når jeg koger æg, koger de 10 min. Jeg hælder det varme vand væk og fylder gryden med koldt vand – og skifter hvis det bliver lidt lunt af de varme æg. Jeg lader æggene køle helt af i det kolde vand, inden de bliver sat i køleskabet.

012 kommentarer ↓

 • conny

  Desværre har jeg ingen gode råd i den retning, og jeg vil med stor interesse læse med, hvis der er andre, der har det gode råd til dette temmelig irriterende problem 🙂

 • Inger Bonde

  Hele mit liv opvokset med æg, som man gik ud og hentede under hønen 😉 Min mor brugte (og jeg bruger) en teske til at få skallen af med. Man kører skeen rundt mellem æg og skal og vupti, så har du et helt og fint æg.

 • Line

  Anne der er vokset op på landet og spiser mange æg, bruger også en teske. Så jeg kan kun læne mig op ad Ingers råd! Men jeg vil bare advare dig… Det kræver virkelig øvelse!! 😉

 • Karin

  Jeg har hørt ikke benyttet følgende råd – prik et hul i bunden med en nål.

  Jeg har gigt ramte hænder, kan ikke prikke hullet uden at smadre ægget. Ville gerne kunne prøve Ingers forslag, kan bare ikke lige gennemskue hvordan jeg skal kunne få ordentlig fat. Har udfordringer med at skrælle kartofler ;-), er gerne til skjult kamera 😉

 • Lotte

  Det er jo fordi æggene er helt friske. Jo ældre ægget er, jo mere luft er der mellem skallen og hinden.
  Nedsænk ægget i vand, jo mere der stikker ovenud, jo ældre er ægget.

  Så nyd jeres friske æg og evt lad dem stå en uges tid, hvis de er helt umulige at pille..

  Lotte :O)

 • Helle K.

  Conny: Vi venter og håber 😉

  Inger: Det skal prøves, jeg instruerer håndværkeren og lader ham gøre arbejdet 😉

  Line: Så må han øve sig 😉

  karin: Også en ide – men det lyder svært, det prøver jeg også at sætte ham i gang med 🙂

  Lotte: Jo det ved jeg, men vi får ikke altid æggene hentet i tide og de skal bruges til madpakken 🙂

  Tak for alle råd og gode ideer 🙂

 • Helle K.

  Lotte: der er skrevet dato på æggene, så vi ved, hvor gamle/nye de er – de er som regel lagt samme dag eller dagen før.

 • kamma

  Hej! her koger vi æggene 5 min, tager dem op af vandet og hurtigt ind under den kolde vandhane, hvorefter de pilles, kuldechokket får dem til at skrumpe lidt så vi nemt kan pille dem…

 • Helle K.

  Kamma: Tak men 5 min. er de så ikke blødkogte? Men det samme gælder måske for hårdkogte …

 • Gitte S

  Hej
  Det er dejligt med friske æg – dem har vi også fået mange af, da mine svigerforældre havde gård og dyr (høns). Jeg spurgte en gang min svigermor om det samme og fik svaret at det er fordi det er friske æg.
  Så ny dine æg eller gem dem lidt 🙂
  God dag til dig :-))

 • Det var jo ægge så svært,

  […] sagt ikke være friskere, hvis vi selv havde samlet dem op under hønen. Vi blev enige om at bruge alle rådene, så vi startede med at prikke hul i enden af æggene. Lige pludselig kunne jeg huske, at da jeg […]

 • Helle K.

  Gitte S: Tak for rådet, men jeg vidste nu godt, at det skyldes friske æg – og det var det jeg ville finde en løsning på 🙂 Jeg har nu forsøgt mig og fundet en løsning .