Fru Nielsens Hverdag header image 2

Det endte med et Samsung.

Skrevet fredag d. 14. september 2012 kl. 08:37 og gemt i: [foto, Samsung NX1000]

Mit gamle kamera blev solgt i løbet af ingen tid, det går en fed tid i møde, hvor det lige efter jul skal på en tur til Afrika 🙂 Jeg ønsker både kamera og den unge pige en god tur.

Så allerede fredag i sidste uge stod jeg uden kamera, som I ved, så er der en ridse i mit lommekamera, så det er lidt usikkert at bruge.
Jeg havde fundet ud af, at jeg nok ville have enten Sony Nex-5N eller Samsung NX1000. Det er begge små kameraer, som skulle være lige i min vægtklasse.
Inden jeg skulle køre, havde jeg besluttet mig for et Sony kamera, men sådan en beslutning kan jo ændre sig.
Sælgeren sagde, at han havde brugt begge kameraer og Samsung tog de bedste billeder. Det var et vægtigt argument.
Jeg vaklede, rørte og spurgte og endte så med at købe Samsung NX1000.

Nu har jeg så brugt det i en uge, og man kan spørge, om det var et godt køb.
Lad os slå fast med det samme – jeg ville hellere have mit gamle kamera, men nu når det ikke kan være anderledes, så vil jeg hellere have Samsung med på tur, end jeg vil have Canon liggende hjemme på skænken.

Samsung tager ok billeder, men følelsen er meget plastikagtig og jeg mangler helt sikkert noget zoom og gerne lidt macro.
Det ville jo se åndssvagt ud og sikkert slet ikke fungere, hvis man satte et alm. objektiv på sådan et lille kamera, så jeg sætter min lid til det sælgeren fortalte, nemlig at Samsung forventer “noget” til det lille NX kamera i løbet af et års tid. Så må jeg bare klare mig uden så meget zoom – og med mit lommekamera – indtil da.

Min konklusion må være, at hvis man taget billeder “på min måde”, så kan man faktisk godt “nøjes” med et systemkamera.
Hvordan min måde er? Jo jeg går ikke voldsomt meget op i teknikken (det fandt jeg lynhurtigt ud af, da jeg købte mit spejlrefleks i maj). Jeg laver aldrig opstillinger og drypper farve i vand og den slags … det gider jeg ikke.
Når jeg har kameraet med i byen, tager jeg ikke opstillede billeder af deltagerne, men hellere snapshot af alt og alle. Min familie ved hvad jeg mener 😉

Efter en uges brug, hvor de seneste to dage har budt på længere ture i skoven, så kan jeg sige, at det fungerer, jeg kan have kameraet med (jeg købte en bæltetaske med til kameraet) og jeg kan bruge det – ikke uden smerter, men uden at gå fuldstændigt i et smertehelvede bagefter, så det er ok.

Til Per, Mette og Catarina må jeg sige: “Behold det I allerede har – systemkameraet er ikke noget for jer”

0

·15 kommentarer ↓

 • Karin Abildhauge

  Tillykke med dit nye kamera.
  Der vil altid være for og imod, så er det bare hvad der vægter mest.
  Ønsker dig masser af sjov og leg med det nye.

 • Per Teilmann

  Tillykke med dit nye kamera Helle 🙂
  Det vigtigste er trods alt at få taget billeder!
  Når jeg er på træningscykleture har jeg skam kun det lille kamera (TZ7) i baglommen, og den (altså TZ7) er jeg også glad for 😉 selvom den ikke kan slå spejlreflekskameraet!

 • Helle K.

  Karin: Tak. Jeg håber og tror, at det bliver til kærlighed – med tiden 🙂

  Per: Mange tak 🙂 Mit lommekamera er også et TZ7, og det er et lækkert kamera – jeg overvejer, om jeg skal have et nyt, nu når det gamle er ustabilt. Det nye hedder vist TZ30? Du har ret, det vigtigste er, at man får taget billeder – og det gør vi 🙂

 • Inge

  Tillykke med dit nye kamera Helle. 🙂
  Det vigtigste er at du kan tage billeder på din måde..

 • Helle K.

  Inge: Tak skal du ha’ 🙂 Det er nemlige lige sådan det er.

 • Lene

  Tillykke med kameraet, du er eminent til at finde motiver og til at få taget billeder. Jeg elsker dine billeder uanset kameratype 🙂

 • Helle K.

  Lene: Tak Lene – du er fantastisk sød 🙂

 • kirsten pauli

  tillykke helle..
  jeg nyder ogsaa dine bilder, lige meget med hvad camera du har. du har er en artist. 🙂

 • Helle K.

  Mange tak Kirsten – jeg bliver helt flov 🙂

 • Catarina

  Aiii, stort tillykke med dit nye kamera. Skønt at du nu har fået et kamera som du får den fulde gavn af og kan have med uden at det er for tungtbfor dig.:-)

  Og jeg siger som de andre, for jeg nyder også dine billeder, uanset hvilket kamera du end bruger. 🙂

 • Helle K.

  Catarina: Tak 🙂 Det er rigtig dejligt, at kunne have sit kamera med – også uden problemer bagefter- og mange tak det er meget sødt sagt 🙂

 • Mette

  Det vigtigste er vel, at du har fået noget, du er glad for og ikke mindst for brugt 🙂

  Teknik og opstillinger er heller ikke noget for mig… jeg skyder fra hoften, med naturligt lys og altid “on location” – i dag har jeg fx. ligget og rodet rundt i skovbunden og studeret svampe gennem glasset 🙂

  God fornøjelse Helle – glæder mig til at se billederne.

 • Helle K.

  Mette: Nemlig – og det er jeg 🙂 Nu når det ikke kan være anderledes 😉

  Jeg kan se dig for mig – jeg gør jo det samme ind i mellem 🙂

  Tak – og de kommer løbende.

 • mosekonen

  Det lyder da fint. Til lykke med det og masser af held og lykke med dit nye kamera. Jeg forstår dig godt – for efter at jeg har fået mit Canon 500, så tager jeg ofte afsted uden kamera. Og det var jo slet ikke meningen 🙂 Det vigtigste er da, at man får taget billeder.
  Det er stemningen i billedet, som er det vigtigste. Stort til lykke 🙂

 • Donald

  Det ser ud til at være et dejligt kamera, og godt at du kan have det med (uden smerter fordi det ikke vejer så meget 🙂

  Jeg er glad for mit Canon-PowerShot SX130-IS, som er et lommekamera, der er lidt større end de flade modeller – bedre objektiv – og som kræver en stor frakkelomme eller jakkelomme (det er nok i virkeligheden tæt på at kunne det samme som Samsung NX1000) og det opfylder alle mine behov. Jeg har en sjælden gang prøvet at tage opstillede gruppebilleder, det kan man godt, men det er en helt anden kunst.

  Lidt forsinket tillykke m. nyt kamera 🙂