Fru Nielsens Hverdag header image 2

SMIL for satan…

Skrevet mandag d. 5. marts 2012 kl. 12:56 og gemt i: [smil]

I meget lang tid har jeg været sådan lidt under vanlig standard, hvad smil angår.
Jeg er i en skidt periode, hvor jeg har ondt, ondt, ondt og sikkert også ondt af mig selv, det får mig til at blive noget kortluntet – jeg ved det, men det er svært at lade være med at bide.
Nu har jeg så fået et spark bag i af Mette, som siger “smil til mig” og send de gode vibrationer videre… gode vibrationer som er startet hos Camilla og som lyder:

Tænk, hvis vi alle sammen gjorde bare én god gerning om dagen og den gode gerning kunne sprede sig som ringe i vandet. Jeg kan næsten se det for mig…

Der skal så lidt til at gøre en forskel. At sende et menneske jeg ikke kender et smil, sige hej, komplimentere ‘hende ved kasselinjens’ flotte frisure eller min venindes, hjælpe et menneske, som har brug for din hjælp.   Det er noget der rykker – i dig, i mig og i os allesammen!

Jeg smiler altid og siger “hej”, når jeg møder mennesker på min morgentur og i lørdags fik jeg en mand til at kluk-le hele vejen hjem.

Det er en mand i 80’erne, han kom hen til mig og sagde: “Hvis nu jeg var din bette hund…”
“Hvad hvis du var min bette hund?”, spurgte jeg.
Med et smil svarede han: “Så var det mig der gik tur med dig” og gav et lille blink.
Jeg svarede ham: “Jo det var det helt sikkert, men er du sikker på, at du ville bryde dig om at gå i snor?”
Det fik ham til at grine højlydt hele vejen hjem – eller så længe jeg kunne høre ham. Det fik nu også mig til at hygge mig og smile.

En anden god gerning er god i mod mig selv. Jeg har endelig fået fastlagt, at håndværkeren, mellemste og yngste har en maddag. De skal selv fastlægge menuen og fortælle, hvad der skal købes ind. De skal lave maden og rydde op efter sig. Jeg har fortalt dem, hvilken standard jeg sætter, der skal være ryddet op og vasket op, inden vi skal spise og alt andet skal være væk umiddelbart efter, at vi har spist 😉 Det bliver godt – jeg skulle have gjort det for længe siden, i stedet for at have ondt af mig selv. I aften skal jeg ikke lave mad!!! Yngste står for at lave Taco.

Tidligere i dag mødte jeg en tidligere kollega, som gav mig et kram – vi kunne ikke lige komme til at snakke sammen, men det kram varmede og bliver noteret som en god gerning.

For nogle måneder siden leverede en kær blog-veninde en sæk med tøj til mig. Hun vidste, at jeg efter mit vægttab kom til at mangle… så det faldt på et meget tørt sted.

Kort tid efter kom sammen veninde forbi med en æbleskræller – lige hvad jeg ønskede mig. 🙂

En anden blogveninde har også flere gange sendt smil og forkælelse til mig. Tak.

Sådan kunne jeg blive ved – jeg synes egentlig, at der findes masser af smil i min hverdag.

Nu skal jeg sende smilet videre… og jeg sender det til:  Lene –  MereteSusanne  – Catarina

Jeg har valgt 4 fordi Catarina ikke plejer at deltage i den slags lege, men nu prøver jeg lige 😉

Til sidst vil jeg citere Victor Borge: “Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker”

Jeg smiler til dig – smil til mig 🙂

0

·14 kommentarer ↓

 • Rejen

  Du får også et smil af mig, og herlig historie med den ældre mand du mødte på din vej den fik mig til at smile…;-D

 • Lotte

  Du får også lige et kæmpe smil fra mig!!
  Fin historie med den gamle, der skal nogengange så lidt til at få folk til at smile/grine!!

  Lotte :O)

 • Mette

  Du får lige et af de helt store herfra 🙂

 • Mia Folkmann

  Skøn historie med manden i snor… 😉

  Og hvor var det godt, at du fik indført maddage – det manglede da bare… 🙂

 • Catarina

  Pragtfuld historie med manden og skønt at familien nu tager del i og ansvar for familierns aftensmad. Godt gået Helle. 🙂

  Tak for slimet og jeg vil tænke lidt over om jeg vil være med denne gang. 🙂

  Smil i hverdagen er nogle af de bedste smil, for de kommer som regel på helt rette tidspunkt.

 • Joan Munk

  Sød historie… Du får osse lige et smil fra mig + et lille vers:

  Det er så let at smile til en, man ved er en ven.
  Så let at være venlig, når man får et smil igen.
  Men når man så skal smile til en som er lidt tvær,
  da er det først, at smilet bli´r noget værd.

  Jeg ved ikke hvem der har skrevet verset, men jeg har skrevet det ind i min lille bog, hvor jeg gemmer sådanne “guldkorn”

  Go´ dag til dig fra Joan M.

 • Nu smiler jeg til dig – dejligt, hvis du smiler tilbage

  […] Helle har sendt mig et smil sammen med en opfordring til leg. Legen er startet af Camilla med den allerbedste baggrund. Camilla skriver bl.a.: “Der skal så lidt til at gøre en forskel. At sende et menneske jeg ikke kender et smil, sige hej, komplimentere hende ved kasselinjens flotte frisure eller din venindes, hjælpe et menneske som har brug for din hjælp – Det er noget der rykker, i dig, i mig og i os allesammen!” […]

 • A-G

  Giv – og du får tifold igen :O)

 • Helle K.

  I får alle endnu et smil 🙂
  Mht maddage så har det været smart og nemt, at jeg lavede mad, når jeg er hjemme – og ikke har noget i mod det, men nu hvor det belaster mig så meget, så synes jeg også, at det er det mindste, at de andre også laver mad.
  Tak for dit smukke vers Joan – det er nemlig så godt beskrevet.

 • Merete

  Ihh…. hvor godt og hyggeligt… og tak ;0)
  er pt på vej ud af døren – men får sendt smil videre snarest…
  Smiler også gerne når jeg ser dig ;0)

 • Merete

  pss…. havde reserveret strikke-bogen på biblio, men kunne ikke vente så købte den. Nu er den kommet på bibio og hentet idag af ældste – må vist straks ned med den igen, så du kan få den ;0)

 • Helle K.

  Merete: Selv tak 🙂 det gør du og tak for det. De må have flere eks. på bib. jeg har nemlig lige fået besked i dag om, at den er hjemme til mig 🙂

 • camilla

  Et smil koster intet, men sætter meget i gang. Det berogliger den der modtager det, uden at gøre giveren fattigere. Det varer kun et øjeblik men huskes undertiden for evigt. Ingen er så rige, at de kan undvære det. Et smil gir hvile til den trætte, og mod til den modløse. Det kan ikke købes, ikke lånes og ikke stjæles, for det er noget der ikke har nogen værdi før i det øjeblik det skænkes, og hvis du nogensinde møder en person som ikke længere ejer et smil, så vær ædelmodig, og giv ham/hende dit..

  Kan ikke huske hvem der engang har sagt det, men rigtigt er det.

  Hvor er det skønt at se hvordan mit budskab spreder sig – netop som ringe i vandet. Fantastisk!

  Skøn lille historie med den gamle mand… (: