Fru Nielsens Hverdag header image 2

En fælles hobby…

Skrevet tirsdag d. 6. januar 2009 kl. 08:01 og gemt i: [fru Nielsens Hverdag]

Vi to gamle har fået en ny hobby i julen.

Vi kigger på fugle på foderbrættet.
Det lyder ikke vildt ophidsende, vel?
Alligevel er det en afstikker fra en gammel interesse.
Nemlig at samle “ligegyldig paratviden”.
Tidligere kunne jeg slå om ikke enhver så de fleste i Trivial Pursuit.
Idag siger min familie, at jeg ender som “ham fra Mandril-aftalen med de gule post-it sedler på hele kroppen”. Derudover bliver jeg sammenlignet med “hende den lyshårede” fra Fidibus.
Så du kan nok forstå, at min hukommelse er ikke-eksisterende og helt til grin.

Nå men vidste du fx, at Spætmejsen er sjælden i Danmark om vinteren? Jeg har læst lidt mere og den er faktisk temmelig alm. især her i nærheden af Rold Skov. Sådan bliver jeg hele tiden klogere.
Den går også med hovedet nedad, når den spadserer ned af træstammen… 😯 – som den eneste fugl i Danmark.

Her ser du et billede af den søde fugl.

Idag bliver der vist ikke vejr til at kigge på fugle, så kunne jeg jo passende “slå et par streger” på et lærred. Jeg havde bøgerne om akrylmaling med i seng iaftes, og jeg kom lidt længere denne gang.
Jeg fandt ud af, hvad og hvordan mit første forsøg skal være.
De første mange forsøg, bliver sikkert kopi-agtige, men en af kunstnerne siger, at på den måde kan man prøve sig frem og måske finde sit eget udtryk.
Jeg ved jo godt hvilken stil jeg kunne tænke mig at male, men måske er det slet ikke noget jeg kan – eller noget jeg skal.

Jeg sidder her i mørket og aner ikke en dyt om hvordan vejret er udenfor – så måske bliver jeg glædelig overrasket med sol senere 🙂

Hyg dig.

0

··9 kommentarer ↓

 • Helle

  Ja den er sød. Sådan en “fætter” har vi også udenfor køkkenvinduet. Den kommer sammen med en hvidspættet solsort.
  Lige nu sidder jeg og venter på, min bil er optøet. Jeg vil en tur til Aalborg, og se om jeg kan finde mig et par Angelus støvler.
  Ha en dejlig dag, med det vejr, vi bliver beriget med 😉

 • Helle K.

  Helle: Jeg havde aldrig før set en spætmejse, eller også har jeg bare ikke lagt mærke til den…
  God tur til Aalborg, jeg har set Angulus støvler i skoforretningen i Aalborg Storcenter – hvis du går ind af Tiger-indgangen, så ligger den lidt længere fremme.
  Her ser der faktisk temmelig gråt ud 🙂

 • Hanne

  det kommer med alderen….at stirre på havens fugle :O) Vi har flere gange taget os selv i at stå og glo på fiskene ude i bassinet….og forbinde det med spændende :O) Sidst jeg sad og blev underholdt af en solsort på foderbrættet og forsøgte at dele min begejstring med husets ene teenager, kom det tørt fra hende: “Jeg kan sgu ikke fordrage solsorte, de er klamme”! -måske var hun bare stået for tidligt op eller også er det pinligt at interessere sig for fugle i den alder :O)

 • Lene

  Jeg sidder her og griner, for min kommentar er også at med alderen så bliver det at kigge på fugle spændende 😉 men den med fisken, Hanne, den har jeg endnu ikke prøvet 🙂

 • Helle K.

  Hanne: med alderen – hvad mener du med det? 😉 Jo du har desværre nok ret. Mine børn gider heller ikke vores snak om fugle – de mener, at det er totalt utjekket og kedeligt. Hvis vi havde en fiskedam, så ville vi garantert også stå der og glo 🙂

  Lene: Man kan vel sige, at der ikke skal så megt til mere? 🙂

 • johanne

  Jeg tror også, at det med fuglene hører alderen til. Måske en metode til at fastholde nuet på. Og så kan de jo være meget smukke.
  De gule små sedler, dem er vi så i hvert fald 2 om! For jeg bruger dem også. Jeg har i det hele taget opdaget, at når jeg skriver ting ned, så husker jeg dem bedre.
  Håber du har hygget dig i dag – og at du stadigvæk vil male. Det er en rigtig god idé.

 • Gitte

  Herhjemme ser vi også meget på fugle, de spiser og spiser. Vi foder helt vildt, men det er hyggen med det. Kent har lige lavet et nyt foder hus – kan ses på min side. Det er fuglene vældig glade for.

 • Helle K.

  Johanne: 🙂 jeg må nok se det i øjnene. De er smukke – og sjove – og afstressende.
  Jeg har malet meget lidt.

  Gitte: Vi fodrer også helt vildt. Jeg har set huset.