Fru Nielsens Hverdag header image 2

Lykken ligger i hverdagen

Skrevet mandag d. 12. maj 2014 kl. 09:39 og gemt i: [kærlighed]

Meget kan du kalde mig (og med rette), men romantisk er ikke en af dem.
Dagen i dag – den 12. maj 2014 – bliver stort set en dag som alle andre.
Lasse er taget på arbejde og jeg har gået tur med hunden.
I aften har Lasse vist en aftale og det er ok med mig.

Et par enkelte usædvanligheder har dog sneget sig ind.

1. Lasse sagde tillykke, da han stod op.
2. Jeg stod op INDEN Lasse kørte og gav ham et kys.

Min mening om ægteskabet – dette specielle 30-årige ægteskab – er, at lykken ikke ligger i bryllupsdagene, men i hverdagen.  Som i går hvor vi grinede fniste over noget, som ingen andre sikkert synes er sjovt.

Min svigerinde har nævnt, at 30 års bryllupsdag = perlebryllup, men ved du hvad? Det synes jeg lyder lidt kedeligt – jeg vil hellere kalde det chili-bryllup eller hot and spicy-bryllup – jeg har kun holdt ud i 30 år takket være alle krydderierne.

Bryllupsdag_30_år_120514
Billedet er taget af min svigerinde til en konfirmation.
Det er måske ikke verdens bedste billede teknisk set, men det er mit yndlingsbillede af os.

Hvis vi nu skal snakke lidt om, hvor unge vi var, da vi blev gift – så var vi 21 og 22 år gamle – vores børn korser sig, når vi snakker om det, de synes, at det lyder fuldstændig skørt, at blive gift i den alder. Men jeg var kun 14, første gang vi kyssede og vi blev kærester, da jeg lige var fyldt 18, så vi har jo været tidligt ude hele vejen. Man må jo sige, at det har holdt meget godt.

Det skal ikke lyde som om, det har været en dans på roser, for det har det ikke, men det er livets rutsjebaneture, som gør det spændende og holder liv i gnisten.

Til slut vil jeg tillade mig at citere min for længst afdøde svigerfars bryllupstale. Han sammenlignede ægteskabet med en tur i sejlbåd og sagde bl.a. at når bølgerne går højt, så skal man ikke stramme men slække rebene og det tror jeg, er en meget god ide.

Jeg fortsætter, så længe jeg elsker ham og stadig af og til kan mærke sommerfuglene i maven, når jeg ser ham.

0

··14 kommentarer ↓

 • Lene

  Af en ikke-romantisk kvinde at være så er det her da det skønneste romantiske indlæg 🙂 Hjertelig tillykke til jer to.

 • Helle K.

  Mange tak søde Lene 🙂

 • Lotte

  Helt vildt tillykke med jer!!
  Særlig den sidste sætning, ramte mig:
  “eg fortsætter, så længe jeg elsker ham og stadig af og til kan mærke sommerfuglene i maven, når jeg ser ham.”
  Hvad kan man ønske sig mere, end at få sommerfugle i maven, når man kigger på ham, efter så mange år!?

  Lotte 🙂

 • Helle K.

  Lotte: Tak 🙂 Jeg ønsker heller ikke mere 🙂

 • Stine

  Stort tillykke – det er er indlæg man kun kan blive glad af at læse. Og hvor har både du og Svigerfar dog ret. Her har vi været sammen i knap 13 år – man bliver nødt til at arbejde for det men det er det helt værd synes jeg. Kunne sket ikke forestille mig et liv uden ham.

 • Inge

  Tillykke med jeres dag. Værn om dine baskende sommerfugle, de er med til at holde et forhold levende. 🙂

 • Helle K.

  Stine: Mange tak 🙂 du har ret i, at der skal arbejdes for sagen.

  Inge: Tak 🙂 Du kan tro, at jeg passer på dem 🙂

 • Madame

  Tillykke – I er et godt par, dejligt at læse, Helle! Og det med at når bølgerne går højt, så skal man ikke stramme, men slække rebene, lyder klogt 🙂

 • Helle K.

  Madame: Tak :)- men man nok nok svært ved at se det, før man er blevet ældre 😉

 • conny

  Tillykke med de mange år – jeg tror, der bliver mange flere, når jeg tænker på dit søde, romantiske indlæg her 🙂

 • Helle K.

  Conny: Tak 🙂 Det er jeg sikker på 🙂

 • Catarina

  Endnu engang stort tillykke til jer og ja, det hele ligger i hverdagen. 😀

 • Helle K.

  Catarina: Mange tak – glad for at vi er enige 🙂

 • Karin

  En dejlig beretning fra dagligdagen, hvor kærligheden har ført jer sammen til de 30 år

  Og et forsinket tillykke.