Fru Nielsens Hverdag header image 2

Kærlighed eller noget der ligner.

Skrevet torsdag d. 14. februar 2008 kl. 08:37 og gemt i: [kærlighed]

Imorges da jeg lå i min dejlige varme seng i mørket og lyttede til radioen, blev jeg pludselig opmærksom på, at de snakkede meget om kærlighed – eller det der ligner.
Da jeg stod op, var der hverken røde plastikhjerter eller andet, som skulle give illusionen om den store kærlighed og tak for det. Jeg kan ikke overbevises om hans evige kærlighed ved at han køber noget til mig – det kan man jo gøre til hvem som helst.
De ting som overbeviser mig, er den kærlighed som bliver vist i hverdagen, hvor jeg virkelig trænger. Et eksempel kan være, at han bruger søndag efter søndag på at køre Nordjylland tyndt, bare for at jeg kan tage billeder, det er sgu’ da kærlighed… 🙂
Eller er der noget, jeg har misforstået?

0



17 kommentarer ↓

  • Trusru

    Nej, det har du ikke misforstået.. Kærligheden bor i hjertet og vises gennem handlinger og følelser. Jeg har en ambivalent forhold til valentines dag.. På den ene side vil jeg gerne, men jeg ved også at det intet betyder for hende.. Det er igen handlinger der tæller, altså de daglige ting som vises. Det bliver ikke noget overdrevet….

    En “pligt” dag hvor alle pisker ud og køber blomster og lign. har ikke noget med kærlighed at gøre dybest set… Det er jo forventeligt og forventes og derved er glæden allerede begrænset på en eller anden måde. Så ja, jeg er enig med dig. 🙂

  • Gitte

    Det er så rigtigt sagt Helle 🙂 Det er da dejligt at blive bekræftet i sin kærlighed, men hos mig er det så heller ikke det der evt kunne ske at dukke op i dag..

  • Deborah

    Det synes jeg er lidt “letkøbt” – selvfølgelig er det HELT andre ting, der VIRKELIG tæller, men det behøver da ikke være så “leverpostej” kedeligt det hele? Man kan vel godt både og – og så behøver det jo ikke være plastikhjerter, det kunne være en god middag, blomster etc. – det bryder du dig ikke om at få? Så er du en af de få!

  • Lene

    Jeg vil holde med dig Helle, og det med at det skal være i dag eller på mors dag, hvorfor det? Det er ikke leverpostej, Deborah (i hvert fald ikke for mig) at Helles mand gider køre rundt hele søndagen for at Helle kan tage billeder. han sidder troligt i bilen, og sommetider er han også model 😉
    Så blomster, middag og lignende, det er dejligt, men hvis vi kun ser de ting som bevis for kærligheden, så er vi blinde.

  • Mona

    Jeg synes du har ret Helle..Det er nu også rart når nogle tænker på en, og vil glæde med en lille ting eller blomster!

  • Helle K.

    Tak for kommentarerne 🙂 Jég synes også, at en blomst, en middag eller andet kan være dejligt, men for mig har det ikke noget med kærlighed at gøre. Jeg kan slet ikke tåle, at nogle har bestemt, at det lige skal være idag, eller på mors dag – nej kærligheden i hverdagen, den falder jeg for.

  • johanne

    Helle – jeg er fuldstændig enig med dig. Dine ord ligner dem, der blev sagt i dag hen over morgenbordet her i huset.
    Kærlighed er den daglige omsorg for hinanden. Ikke det der kan købes for penge. Du har fuldstædig ret.

  • kagekonen

    Jeg kan sagtens følge dig Helle, det er de små og store ting i hverdagen der viser om kærligheden er der… når det er sagt så synes jeg faktisk at dage som i dag og mors- hhv. farsdag er gode til lige at huske at man ind i mellem gerne må gøre lidt “ekstra” ud af en almindelig dag. Derfor holder vi både Valentines, mors- og farsdag i hævd, hvilket vist også fremgår af min blog idag…

  • Helle K.

    Kagekone: Vi er jo heldigvis forskellige, det er det, der gør os så specielle 🙂

  • Janne

    Jeg synes helt bestemt du har ret. Valentines dag er en amerikansk ting, som dækker over at butikkerne gerne vil sælge noget… intet andet. Blomst vil jeg gerne have, men helst alle andre dage på året.

  • Helle K.

    Hej Trusu – du var lige blevet fanget i nettet, men nu er du givet fri 🙂 Tak for din kommentar – vi er jo ganske enige. Kærlighed er en ting – Valentine noget andet 🙂

  • marianne

    Nemlig…. kærlighed er meget dybere end en rød genstand

  • Tina - omme i London

    Jeg elsker enhver undskyldning for at vise at man elsker hinanden – ogsaa f.eks. Valentinsdag, men nu er det jo ogsaa noget vi fejrer pr tradition her i landet. Hverdagens smaa klem og varme tanker er det der goer livet vaerd at leve; uden dem, ingen mig!

  • Helle K.

    Marianne: ja – men jeg kan godt li’ at blive forkælet og få “beviser” også, men ikke på en dag bestemt af det kommercielle DK. 🙂

    Tina: Jeg vil købe et rødt plastikhjerte til min elskede, det trænger han til, efter 27 år er man ikke så romantisk mere – for ikke at sige, at det har jeg aldrig været. Måske ville jeg blive smittet, hvis jeg boede i London?

  • Jette H

    Vi er heller ikke særlig “amerikaniserede” her i huset, dagligdagen tæller 😉

  • Helle K.

    Jette: som talt ud af min mund 🙂