Fru Nielsens Hverdag header image 2

En bisset aftale.

Skrevet tirsdag d. 5. februar 2008 kl. 07:37 og gemt i: [diverse]

Igår besøgte jeg Kenneth i Støvring, han er min dejlige tandlæge, det er hans skyld, at jeg trods alt møder frem, selvom jeg “på mine gamle dage”, er blevet utilpas med, at skulle derhen. Kenneth var engang tandlæge i Arden, da han flyttede, flyttede vi og mange andre med. Det er så vigtigt, at have tillid til sin tandlæge, især for børnene.
Jeg ville ønske, at  en eller anden (læs: mine mor) havde sørget for noget tandhygiejne, da jeg var barn. Jeg var hos tandlægen første gang, da jeg startede i skolen, det betød, at jeg startede med mange huller i en tidlig alder. Ingen – heller ikke tandlægen – gik frygtelig højt op i, at fortælle om hvordan man sørgede for sine tænder, så jeg havde oceaner af huller, indtil jeg blev voksen, indtil jeg selv fik skaffet mig oplysningerne, og selv sørgede for at holde mine tænder i orden. I mange år har jeg ingen huller haft, men man kan sige, at der heller ikke er så meget tilbage til huller, det meste er plomber. Det er en stor sorg for mig, jeg ville så gerne have nogle pæne og stærke tænder.
Igår havde jeg heller ingen huller, men havde knækket et stykke af to tænder, de holder ikke, når de er fyldt med kæmpestore fyldninger. Øv.
En glæde er det dog, at mine børn ingen huller har – ældstes tænder uden plomber er MIN stolthed, selv om det er hende selv, som har været besat af tandbørster, tandtråd og den slags. Drengene klarer sig også uden plomber indtil nu, og det ser ud til, at de har fundet ud af, at det er smart at passe sine tænder.

0



3 kommentarer ↓

  • Tina - omme i London

    Well done you! Du har god grund til at vaere stolt.
    Da jeg var barn hev min mor os med til tandlaege og vi boerstede taender i tide og i utide, men vores tandlaege kunne ikke se saa meget som en lille bitte skygge, uden at ville BORE. Han borede taenderne helt ud og fyldte dem med soelv, saa snart han saa chancen for det. Jeg er sikker paa det slet ikke var noedvendigt, for saa snart jeg skiftede tandlaege holdt jeg op med at have huller i taenderne! Grrr… hvis jeg moeder ham igen bider jeg ham!
    Som dig er jeg ogsaa paerestolt over at have plombefri boern. Nu er de unge mennesker og de har de flotteste uspolerede taender – og min ryg er rank som bare pokker.

  • Joan

    Jeg har også fået Kenneth til tandlæge. Og for første gang i mit liv, er jeg ikke bange for at komme afsted. eller jo er bange, men han er så god til at berolige.

    HAr vildt dårlige tænder, men “de kloge” siger, at det er noget arveligt og ikke noget jeg kan gøre noget ved. børster og plejer det jeg kan.. de smuldrer bare væk.

    Det er flot, at dine børn har så gode tænder 🙂

  • Helle K.

    Tina: Tak 🙂 Mine er desværre fyldt med sølv, fordi jeg ikke fik børstet, før jeg selv kunne se det smarte i det 🙂 Det lyder rigtig dumt, det med dine tænder, men hun har selvfølgelig gjort det i en god mening 🙂 Jeg har faktisk bidt min tandlæge engang – da jeg var ca. 10 år gammel, han var en gammel sadist og jeg kunne ikke holde munden åben længere tid, men han forlangte det – og så bed jeg ham. Derefter turde jeg ikke komme derned og var ikke til tandlæge i 2 år. 🙁 Dejligt med dine børns fine tænder, det er så dejligt. 😀

    Joan: Vi har selvfølgelig de tænder vi er født med, men i mit tilfælde er det altså dårlig tandhygiejne i barndommen, som har ødelagt det hele – alle plomberne har gjort tænderne svage – så kommer der lettere huller og så videre. Voksne som passer deres tænder, kan jo ikke gøre mere – selvfølgelig har det arvelige en betydning, men både min mand og jeg har vildt mange plomber, og ungerne har ingen, så pasningen i barndommen, betyder altså også noget. 🙂
    Kenneth er dejlig og sød. 🙂