Fru Nielsens Hverdag header image 2

Tanker om H1N1.

Skrevet mandag d. 26. oktober 2009 kl. 08:10 og gemt i: [H1N1]

I weekenden hørte jeg i radioen, at Sverige og Norge vil tilbyde vaccination til alle.
Sverige og Norge er jo normalt lande, som vi sammenligner os med,
derfor tænker jeg, at den eneste grund til, at der er færre smittede i Danmark, må være en tilfældighed.
Nu spekulerer jeg så på, hvad Sundhedsstyrelsen i Danmark egentlig venter på?
At der skal være et vist antal smittede?
At der skal være et vist antal døde?
Efter min bedste overbevisning, så måtte det da være bedre at vaccinere, før der er en epedimi, eller hvordan?
Jeg regner med, at ihvertfald ledelsen i Sundhedsstyrelsen betragter sig selv som en så vigtig befolkningsgruppe, at de selv bliver tilbudt vaccination?
Hvis det er tilfældet, kan man så ikke sige, at Sundhedsstyrelsen spiller Russisk Roulette med befolkningens liv og helbred – uden selv at deltage i løjerne?
Man kan sige, at jeg har mit på det tørre – fordi jeg kan blive vaccineret – men burde alle ikke have mulighed for at blive vaccineret, hvis de har lyst?
Hvis de selv mener, at de befinder sig i en udsat position?
Eller ganske enkelt bare fordi de er bange?

0



6 kommentarer ↓

  • Catarina

    Jeg mener også, at dem der gerne vil vaccineres skal have lov og til at blive det. 🙂

  • Shabby Marianne

    Og vi sidder stadigvæk og venter på at vacc. ankommer. Vi har en dreng der dør, hvis han får den mindste smitte (han er prioriteret øverst på lægernes liste). Og vi ser at man allerede vacc. i nabo landene og endnu kan man ikke vacc. i Danmark…. Hvad sker der?

  • Frk. Bibo

    De sender den først på gaden i uge 45 – allertidligst mandag uge 46, sagde min læge, da jeg snakkede med ham om den i sidste uge. Han var så ikke sikker på at jeg hørte til gruppen af dem, der skal vaccineres i første omgang. WRONG answer – min specialist sagde noget andet til et fællesmøde vi havde i starten af oktober. Men det er VIGTIGT at vaccinen ikke er en svækket vaccine for så bliver vi med lavt immunforsvar alvorligt syge! Den skal være DØD.

    Og tag nu USA som nærmest har erklæret landet i undtagelsestilstand og hvor folk står i kø for at blive vaccineret. Jeg kan heller ikke helt regne ud hvad sundhedsstyrelsen har gang i. Og igår i nyhederne var der en kvinde fra USA som helt har valgt vaccinen fra fordi der i familiens historie er en del autoimmune sygdomme. Desuden ved vi jo ikke hvordan vaccinen påvirker os – og os med lavt immunforsvar især! Eller børn, for den sags skyld. Den er jo ikke testet / forsket tilstrækkeligt.

    Og for at gøre forvirringen total… bør vi have begge vacciner? Den “sædvanlige” og den mod H1N1?

    Jeg er lidt for/imod. Men bakker op om dit indlæg og kommentarerne. Det er lidt forvirrende for os borgere at landene omkring os / ude i verden skruer helt op for vaccinationerne mens man holder fast i oprindelige plan her hos os. Og jeg tror egentlig også at det er tilfældigt (HELDIGT?) at vi ikke har så mange smittede… ENDNU!

  • jette h

    Jeg kan godt forstå, at forvirringen er total, det er den sådan set også for os der “har fingrerne i fadet”.
    Her: http://www.ssi.dk/sw69920.asp kan man læse de seneste retningslinier, vi har fået.
    Vi som personale er blevet opfordret til at blive vaccineret….. for at beskytte patienterne, som det siges….. Jeg ved endnu ikke, hvad jeg vil…

  • Lene

    Og jeg er først i den gruppe, der skal vaccineres efter jul og jeg vil ikke. De fleste af os får den jo i mild form, så for mig er det logisk at dem i risikozonen får vaccinen. Og måske, Helle, er vi bedre til at forebygge, hvem ved, siden vi ikke er så hårdt ramt. Men jeg har ingen kloge svar 😉

  • Helle K.

    Tak for kommentarerne – jeg har egentlig ikke selv mere klogt at komme med … jeg undrede mig bare.