Fru Nielsens Hverdag header image 2

Det var (han)kattens

Skrevet torsdag d. 26. april 2018 kl. 07:43 og gemt i: [preben]

Vores gamle kat Jensen, var en stor basse på 10 kg., han var ikke kastreret, så han tog en del ture om  natten, og han medbragte af og til en mus, men ikke særlig ofte. Jeg savner Jensen.

Vores nuværende kat hedder Preben, han er kastreret, men alligevel en lille kat på ca. 3 kg., han løber hver nat ude og næsten dagligt medbringer han (levende) mus og fugle – af og til ind under sengen, jeg har en enkelt gang haft en mus siddende på puden. Jeg er træt af Preben.

Hvis jeg lader døren stå åben ud i gangen, så Preben selv kan gå ud og ind om natten, har vi balladen med div. medbragte mus og fugle.
I sidste uge vækkede han mig kl. 5.45, da jeg gik igennem baggangen, (jeg går i mørket for ikke at vågne for meget), fornemmede jeg, at der var noget vådt under den ene fod … jeg tændte lyset og blev mødt af et blodbad. Preben havde slæbt en kæmpe markmus med ind, og markmus er smarte, de kæmper for livet (i modsætning til spidsmus, som sidder og ryster og venter på at blive ædt), alligevel lå den døde mus på ryggen midt på måtten, flænset op fra hage til hale, tarmen var trukket ud og lå draperet henover måtten, og så var der blod, blod, blod overalt – rundt om skobakken, rundt om fjernvarmerørerne, langs væggen og på gulvet – SUK – så jeg måtte i gang med kæmpe rengøring kl. 5 om morgene, fruen var slet ikke tilfreds.

Dagen efter vågnede vi ved at Preben slæbte en kernebider ind under sengen, han havde bidt sig fast i den ene vinge. Kernebideren kæmpede som en gal, og fik sig endelig revet løs, så håndværkeren kunne fange den, for at sætte den fri, men dyret bed sig fast i hans hånd i huden mellem tommel- og pegefinger, men endelig fik han den vristet fri og sat ud af vinduet, hvor den heldigvis selv kunne flyve væk. Jeg har siden set den i haven, den ene vinge er noget pjusket og tynd i fjerdragten, men den spiser og flyver.

Morgenen efter var det en rødhals Preben medbragte i stuen, hvor den led en krank skæbne bag købmandsdisken.

Sådan kunne jeg blive ved … men det som virkelig generer mig er, at Preben vækker mig flere gange hver nat – når han vil ud, når han vil ind (af vinduet i soveværelset), når han vil snakke, eller når han vil kæles for. Håndværkeren siger, at jeg bare kan sove og lade ham miave, men jeg vågner og kan ikke falde i søvn igen, så her er et værre marked om natten.

Om morgenen er Preben som regel meget billigt til salg.

Billeder er stadig en mangelvare. Jeg har ingen billeder af Preben på denne komputer, og jeg gad ikke finde et på den eksterne harddisk.

2

··3 kommentarer ↓

 • Henny Stewart

  Gud ved, hvorfor myrderierne partout skal foregå under ens seng? Det oplever jeg også meget tit her, og vi har haft adskillige kammeratlige samtaler om det, kattene og jeg. Lige lidt hjælper det.

  Da jeg var barn, boede vi på en gård, og der havde vi selvfølgelig katte, men de boede stort set i stalden og i laden. Ja, vi kunne godt slæbe en ind i et par timer, men vi var ikke vidner til myrderierne i samme grad. Jeg har tit tænkt på, at det er godt, katte ikke er større end de er. Så ville de være livsfarlige for os mennesker også.

 • Pia Svendsen

  Vi løste problemet med at kurv til katten i bryggerset, bag en lukket dør om natten.
  Vi sov, og katten sov, – mosegrisene, musene og ikke mindst hareungerne fik fred i natte- og tidlige morgentimer.

 • Helle K.

  Henny: Det undrer også mig – måske vil den bare vise, hvor dygtig den er? Mine katte (jeg har haft kat/katte hele livet, selv om jeg er fra landet) har altid boet inde, men jeg har aldrig haft sådan et døje som med Preben.

  Pia: HVis jeg lukker døren, miaver Preben og skraber på døren, så jeg alligevel ikke kan sove, så kan jeg ligeså godt lukke ham ud/ind. Han fanger også om dagen, så det ville ikke hjælpe på dyrenes livsbetingelser.